България

Ексклузивно в Новините Днес: Аверите на Бойко си спретнаха рали в Серес! Гърция се напълни с Lаmbоrghini и Fеrrаri на милионерите от ГЕРБ (СНИМКИ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели


Мутрите с бързи коли от обкръжението на Бойко Борисов се изнесоха към Серес, Гърция, където събират погледа на местните с гонки на най-близката до България скоростна писта, разкри източник на Новините Днес.

Баровците-гербопитеци плащат луди пари, за да транспортират спортните си Lаmbоrghini, Fеrrаri и Mercedes до южната съседка за забавление, докато Баце се пече на бавен огън покрай предизборната кампания, която върви по отдавна спуснати опорки, както първо Новините Днес разкри.


Гръцката писта „Серес“ отвари врати на 24 септември, след като беше в ремонт през лятото. Трасето е преасфалтирано, като първи на него кара кмета на града Александрос Хрисафис. Скоро ще бъде обявен и графикът на събитията и дните за каране на най-близката до България международна писта.

Наскоро писта „Серес“ бе домакин на финала на европейския дрифт шампионат King Drift International Series, който се проведе на 9-10 октвомври, като в него участваха коли от класовете Pro Series, Pro 2 и Queen.

Проверка по рама

Писта „Серес“ е построена през май 1998 г. Дължината й от 3186 м е разделена между 16 завоя, 7 леви и 9 десни. Може да събере 10 000 зрители. За последно асфалтът бе сменен през 2012 г.

Съоръжението се намира на 221 километра от София. 1500 лева средно излиза на един шофьор да стигне до пистата, да плати таксата и консумативите си – гуми, гориво и масло, изчисляват феновете.


Гумите са сред най-големия разход и ако се кара агресивно не издържат повече от 20 минути. Цената им може да бъде и 350 евро за една. За да карат, българите плащат по 120 лева на автомобил и 80 лева на мотор плюс по 40 лева за всеки водач, стъпил на пистата.

През лятото на 2020 г. като премиер Баце показа знания, като изреди луксозните автомобили в България, сред които попадна и автопаркът на придворните му олигарси:

 

„В Бългaрия имa три Bugаtti-тa кaтo нa Рoнaлдo, имa 241 aвтoмoбилa Bеntlеy, 123 Fеrrаri-тa, 54 aвтoмoбилa Mаybасh, 22 MсLаrеn, 87 Lаmbоrghini, 311 Mаsеrаti. A Rоlls-Rоyсе-oвe имa 84… aз нe знaм, нo cъc cигурнocт cмe първи в Eврoпa. Hummеr-и 280, Jаguаr-и близo чeтири хиляди, Pоrsсhе-тa близo пeт хиляди”, изрeди доволен представителят на СИК в политиката.

Магазин за Акумулатори

Материалът Ексклузивно в Новините Днес: Аверите на Бойко си спретнаха рали в Серес! Гърция се напълни с Lаmbоrghini и Fеrrаri на милионерите от ГЕРБ (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button