19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Експерт срина ПП-ДБ-„Спаси София”: Новото движение е незаконно и опасно за живота (СНИМКИ + ГРАФИКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Новото движение в центъра на София, натресено от нефелната коалиция с участие на розовите „експерти” от „Спаси София”, е не само неработещо, но и незаконно, а за капак и опасно за живота на хиляди пешеходци, поради което отдавна отхвърлено от редица страни в Европа.

Това мнение изрази Диана Русинова, специалист по управление на транспортния риск и превенция на наранявания и загинали при пътнотранспортни произшествия, която е основател и председател на Европейския център за транспортни политики.

Срещу безумието, което управляващите София случайници наложиха без обществено обсъждане и без допитване до побеснелите от дивотията софиянци, преди ден скочи и пиар експертът Диана Дамянова, която избяга от некадърниците ПП с 200. Според нея тоталното безумие, сътворено от екипа на ДС внучето Васил Терзиев ще срине и последния бастион на провалената „Промяна” – столицата.

Сега Диана Русинова аргументирано обясни защо промените с новата организация на движението на пъпа на София е незаконно и животозастрашаващо, Narod.bg публикува поста ѝ без редакторска намеса:

Проверка по рама

Следя от няколко дни особено усиления спор по отношение на новата организация на движението по бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Проф. Ф. Нансен“. Няма да коментирам на този етап начините на паркиране и другите странни неща в този проект, но днес ми попадна този спирков перон, който се явява продължение на велосипедната алея по бул. „Патриарх Евтимий“.

Истината е, че на софиянци им се предлага решение, което тотално е отхвърлено още преди повече от 10 години в Лондон и преди 20 години в Холандия като опасно и неефективно.

Всъщност ни се предлагат „нововъведения“, които не само, че са отречени като остарели и неработещи, но са и твърде опасни за участниците в движението, най-вече за пешеходците, чакащи обществения транспорт на спирковия перон (на спирката).

Освен всичко обаче, се оказва, че „новото“ и „модерно“ решение директно нарушава и изискванията въведени чрез Приложение № 9 към чл. 67 на Наредба № РД-02-20-2 от 20 декември 2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.

Между другото това, че решението, което беше натресено на софиянци, е неработещо, остаряло и неефективно, но и опасно, не е само мое мнение. Това мнение очевидно се споделя и от властите в Нидерландия и Великобритания, както и от редица други специалисти.

Но пък в крайна сметка, така става, като чертаем организация на движението по картинки без да имаме елементарно понятие за правилата и нормите действащи в България.

Магазин за Акумулатори

Просто ей така, напук на всички, да си наложим нашето, защото сега ние сме силните на деня. Или общо взето това е резултатът когато графични дизайнери решат да се месят в организацията на движението.

Чудно ми е как СДВР Столична полиция са се съгласили и са допуснали да съгласуват незаконосъобразен проект?

При примерите от Лондон хубаво ще е да обърнете внимание и как велосипедистите карат – с каска и светлоотразителна жилетка, докато тук в България авторите на идеята за тази безумна споделена спирка са същите, които с крякане и викане не допускат да задължим и нашиете велосипедисти да прилагат елементарна грижа за живата и здравето си.

В коментарите ще намерите линк към доста добре аргументирана статия, защо предложението, които ни натресоха е повече от опасно.

https://www.aviewfromthecyclepath.com/2013/08/ten-bus-stop-bypasses-for-bicycles.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2vFS5f13ZCnetFJNXAA6G8wQoJBfStmKeC4qVUhygdBmNnJP1GTHxd7NE_aem_ASiWrGZJyoe5ITGFpP41aNrBGw__62NHK3xmVCNxjYXF4lSHc2xVCbqLffhog8s6GJhG19BKIJpic2WK3F1mUd0m

Фейсбук потребителите подкрепиха Диана Русинова, ето само педин от многото коментари:

Ирена Кирилова и аз съм от тези, които ходят пеша и с градски транспорт. Но тези малоумни промени няма да намалят трафика , а само ще се увеличат задръстванията и от там още по-мръсен въздух.

Очаквайте в Narod.bg продължение по болезнената за София тема по-късно днес

Материалът Експерт срина ПП-ДБ-„Спаси София”: Новото движение е незаконно и опасно за живота (СНИМКИ + ГРАФИКИ) е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ