16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Експерти посочиха основните грешки при съхранението на банани

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Бананите са много здравословен плод, съдържат много фибри и малко калории. В този случай е необходимо да се спазват редица правила, така че този продукт да не се влоши и да не навреди на тялото ни.
Така че, по-добре е бананите да не се съхраняват дълго време в хладилника, защото при температура под 13 градуса плътта може да потъмнее и да загуби аромата си. По-добре е да не ядете такива плодове, каза специалистът по качество на храните Екатерина Чердакова.

„Бананите трябва да се съхраняват не повече от седем дни при температура от 13 до 14 градуса. Зрелите банани се съхраняват при температура 13-14 градуса от два до седем дни “, казва експертът.
Чердакова подчерта, че при твърде висока температура (от 28 градуса и по-горе) бананите също не се препоръчват да се съхраняват, тъй като това може да повлияе неблагоприятно на пулпата.
 

Експерти посочиха през колко часа трябва да ядем, за да сме здрави
Специалистът също препоръча купувачите да обърнат внимание на цвета на плода – добрите банани трябва да са зеленикавожълти или жълти. 
 
Ако сте закупили зелени банани, то тогава е по-добре да се сложи в найлонова торбичка и да ги съхранявате на хладно и тъмно място, докато узреят./ и във Фейсбук

Проверка по рама

 
Харесайте и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ