24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

Ендокринолог назова често срещана грешка при отслабване

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Когато се опитват да отслабват, много хора допускат често срещана грешка – нарушават режима на пиене на течности. Ендокринологът Олга Павлова публикува публикация в профила си в Telegram, в която казва, че редовното пиене на достатъчно вода ускорява метаболизма.

Важно е да запомните, че трябва да пиете не само много, но и точното количество – което означава да пиете обикновена вода, а не други напитки като чай, например. Общият препоръчителен обем вода се изчислява въз основа на теглото – приблизително 30 ml на килограм телесно тегло.

При горещо време и по време на физическа активност този обем може да се увеличи, подчертава експертът. 

Специалистът подчертава положителните ефекти от изпиването на чаша топла вода сутрин. На този навик се приписва способността да затопля тялото и да подобрява работата на храносмилателната система. Важно е, както уточнява лекарят, водата да се пие бавно, на малки глътки.

В допълнение към цялостното благосъстояние, поддържането на хидратация може да допринесе за по-здрава кожа и здравословно храносмилане, каза д-р. Освен това, водата участва активно в процеса на разграждане на мазнините, което може да бъде полезно за тези, които се опитват да намалят теглото си./Zdrave.to

Проверка по рама
Предишна Новина
Следваща Новина
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ