15.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Етеричните масла, които ще ви помогнат да откажете цигарите

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Един от най-често срещаните и в същото време един от най-вредните навици е тютюнопушенето. И докато някои хора нямат намерение да се откажат от цигарите, въпреки че са наясно с вредата от тях, други се опитват да ги спрат. Може да опитате различни методи за отказване от тютюнопушенето, може дори да се консултирате със специалист, ако смятате, че сами няма да се справите. А ако сте привърженици на етеричните масла, може да се опитате да се отървете от цигарите с тяхна помощ. Как ?
Важно е да подчертаем, че преди да започнете употребата на етерични масла, трябва да разговаряте със сертифициран консултант, който да ви каже как да ги използвате правилно и дали са подходящи за вас.

Етеричните масла може да се използват в дифузер, за инхалация или в аромалампа.
Етерично масло от лавандула

Това е най-често срещаното масло в козметичната индустрия и се ползва за подхранване на кожата, за намаляване на стреса, а се оказва и подходящо за хора, които искат са се откажат от цигарите. Етеричното масло от лавандула е популярно със своите анксиолитични ефекти. Повечето хора, които се опитват да спрат тютюнопушенето, се оплакват от безсъние, напрежение и нервни изблици. Това масло активира парасимпатиковата нервна система, като така намалява чувството на безпокойство и допринася за по-добър сън. Също така лавандуловото масло потиска възпалението на лигавиците в дихателната система, а това е важно, когато човек доскоро е употребявал цигари.
Защо маслото от мента е толкова полезно?

Проверка по рама

Етерично масло от ангелика
Използва се за облекчаване на болки в ставите, главоболие, екзема, настинки. Смята се, че повишава имунитета и подхранва кожата. Ароматните съединения на маслото от ангелика стимулират дихателната система и по този начин намаляват желанието за запалване на цигара.

Етерично масло от черен пипер

Черният пипер намалява никотиновия глад. Вдишването на етерично масло от черен пипер (но не директно!) намалява желанието за запалване на цигара, защото стимулира дихателната система по начин, който доста наподобява цигарения дим. То е особено ефективно за спиране на цигарите, когато се използва заедно с етерично масло от ангелика – това масло помага на хората да издържат повече време, без да запалят цигара, докато маслото от черен пипер помага за намаляване на желанието за цигари.
Етерично масло от мента

Има освежаващ аромат и е известно със своите здравословни ползи като намалява дискомфорта, свързан с никотиновия глад като главоболие, стомашни проблеми, раздразнителност и гадене. Маслото е богато на ментол, а това подпомага отхрачването и прочистването на дихателните пътища.

Магазин за Акумулатори

Етеричното масло от черен пипер има цели 10 ПОЛЗИ за здравето
Етерично масло от римска лайка

Използва се за облекчаване на стреса и понижаване на напрежението по време на никотиновия глад. Също така допринася за успокояване на ума, облекчаване на стреса и подобряване на съня. Ароматното масло от римска лайка може да се комбинира с етерични масла от иланг-иланг и лавандула, като целта е да се облекчи напрежението.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.
Източник:

Rose JE, Behm FM. Вдишването на пара от екстракт от черен пипер намалява симптомите на отказ от тютюнопушене

Rose JE, Behm FM. Вдишването на пара от екстракт от черен пипер намалява симптомите на отказ от тютюнопушене

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ