-1.2 C
София
понеделник, декември 4, 2023

Ето как да изострите мозъка си с 60%, трябва само да…

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Австралийски учени установиха, какво трябва да се включи в менюто ви, за да се подобри функционирането на мозъка на възрастните хора с 60 процента, съобщи в. „Мирър“.
Това е лесен начин за забавяне на естественото отслабване на когнитивните способности, увери ръководителят на изследването д-р Минг Ли.

„Макар и да няма лечение за възрастовия спад на когнитивните способности и развитието на невродегенеративни заболявания, промените в храната могат да са полезни за възрастните хора“ – каза д-р Ли.
Става въпрос за изяждането на две супени лъжици ядки на ден.

Причината за този ефект остава неясна, но според специалистите той може да е свързан с противовъзпалителните и антиоксидантните свойства на ядките.
„Ядките са известни с голямото съдържание на полезни мазнини, протеини и фибри с хранителни свойства, които могат да намалят холестерола и да подобрят когнитивното здраве“ – добави д-р Ли.

Проверка по рама

Учените са разгледали ефекта на ядките върху 4822 доброволци на възраст над 55 години. Резултатите им показват, че мозъкът на ялите редовно повече от 10 гр дневно функционира подобре, те разсъждават и мислят по-добре и имат по-силна памет. 
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ