9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Ето как да си отгледаме чери домати

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Чери доматите трябва да се отглеждат на слънчево място. Засаждането на чери домати и гроздови домати на терасата или в градината осигурява много забавления. Можете да отглеждате тези растения между цветята на терасата или до пейка в градината, където малките плодове узряват в дълги гроздове, които изглеждат много оригинално.
Методът на отглеждане е същият като при обикновените домати – чрез покълване. Съществуват различни сортове – от ниски до високи, и те се нуждаят от структура и опора, например стълбове. Съществуват и сортове с много по-малки растения, така наречените „балконски домати“.

Безценните съвети на един градинар: Защо трябва да режем листата на доматите?
В нашия климат средно ранните и късните сортове са подходящи за отглеждане на открито. Ако не разполагате със семена и не искате да си правите сами разсад, можете да си купите готови сортове на пазара. За късните сортове семената могат да се засяват до края на май.

Обикновено след пикиране и пресаждане в кореновата система на доматените растения ще се развият странични разклонения, най-често на дълбочина 30-40 cm. Като имате предвид това, изберете саксии, които осигуряват необходимата площ за отглеждане (размери 30 x 30 x 50 cm). Могат да се използват декоративни саксии, делви, сандъци, бидони и други съдове. Ако разполагате с подходящо пространство и имате достатъчно въображение, балконските сортове могат да бъдат подредени каскадно.
Приблизително един месец по-късно разсадът е готов за засаждане в почвата. Достатъчно силният разсад трябва да се пресади в почвата в ямки, достатъчно големи, за да поберат кореновата система на младите домати.

Проверка по рама

Как се засаждат чери домати
Ако искате да си отгледате прекрасни ЧЕРИ домати, направете това

Под чери домати се разбира всички сортове домати, които имат тегло не повече от 25 грама. Чери от английски език означава “череша…

Поръсете сух тор във вече изкопаната дупка.

Внимателно извадете растението и почвата от кофата и го засадете, като се уверите, че цялата коренова система е покрита с почва, дори зелената част на стъблото.
Напълнете дупката с почва и притиснете здраво почвата в основата на растението.

Как да поливаме чери доматите

Магазин за Акумулатори

Поливайте обилно, но не прекалено обилно, за да не се отмие плодородният повърхностен слой от питата.
По какво се различават червените и жълтите домати?

Оказва се, че червените и жълтите домати се различават не само по цвят, но и по съдържащите се в тях вещества. Ето каква точно е разлик…

Това са нещата, които за нищо на света не трябва да садите до доматите

Честота на поливане на чери доматите
Поливайте приблизително на всеки два дни. Наторявайте на всеки две седмици с течен тор; наторявайте на всеки две седмици с течен тор; наторявайте на всеки две седмици с течен тор; наторявайте на всеки две седмици с течен тор; наторявайте на всеки две седмици с течен тор.

Когато доматите са големи

Когато доматите станат големи, поставете летвички до всеки корен, така че растението да расте едностранно. Редовно премахвайте издънките в основата на листата. Остава само да изчакате те да цъфнат и да узреят.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ