20.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Ето кои храни ще свалят холестерола ви!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Холестеролът не е толкова лош. Например, восъкообразното вещество помага за изграждането на структурата на клетъчните мембрани и производството на хормони. Въпреки това високият холестерол, известен също като „лошия“ тип, е сериозен здравословен проблем, защото запушва артериите.
За щастие, прости промени в начина на живот могат да ви помогнат да ограничите нивата на високия холестерол.

Според диетолога д-р Памела Мейсън от Health and Supplement Information Service, пет билкови препарата могат да ви помогнат да намалите тази мастна субстанция с лекота.

Разглеждайки различни изследвания, включително в областта на холестерола, диетологът препоръчва да ядете джинджифил, червени боровинки, чесън и женшен. Например, установено е, че чесънът понижава холестерола и други мазнини в кръвта, а добавките с чесън намаляват нивата на общия холестерол. В допълнение, проучвания показват, че бобът също може да понижи нивата на „лошия“ холестерол.
Освен това, проучване сред 70 души с диабет установило, че джинджифилът може да помогне за понижаване на нивата на холестерола, когато се приема по 1600 mg дневно в продължение на 12 седмици. Червените боровинки също могат да подобрят липидните профили, а друго проучване установило, че плодът от червена боровинка (9 грама на ден) може да понижи нивата на лошия холестерол. Що се отнася до женшена, проучване, публикувано в Journal of Ethnopharmacology, установило, че растението може да намали нивата както на общия, така и на лошия холестерол.

Въз основа на всички тези открития, диетологът препоръчва включването на тези пет растения в здравословна диета както под формата на храна, така и на хранителни добавки. „Дъговата“ диета с много плодове и зеленчуци, която може да включва червени боровинки, чесън и женшен, вероятно ще насърчи вашето добро здраве, ако се прилага редовно./Zdrave.to
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ