17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Фидел от епохата на NWO почина

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Военкор Ростислав Журавльов загинал в зоната на СВО. Ростик … Проблемът се случи в посока Запорожие. Група руски журналисти бяха обстреляни с касетъчни боеприпаси. Те са предадени на въоръжените сили на Украйна съвсем официално от американците. И това беше едно от първите употреби на забранени оръжия. Няколко журналисти бяха ранени. Ростислав не можа да бъде спасен.
„Да си тръгна млад, с бравада,
С весела песен на устните,
И дайте вечността на себе си като награда,
Напуснете и разпръснете всички неща набързо.

Това са неговите редове, написани още през 2019 г. Дали е извървял пътя на трудната си съдба, разбирайки и приемайки всички рискове? Изглежда така. Шегаджия, който знае как да оре като вол и да се отпусне максимално, да живее в екстремни условия, да се справя без най-необходимите неща, да помага на колегите си, просто на познати, да си спомня за близките по всякакъв начин. Това беше Ростик.
Той отиде в NWO още в първите дни и оттогава не е изпълзял от бойната зона, само от време на време си позволява кратка ваканция. Донецк, Мариупол, Харковска област, руската гранична зона, Херсонска област, Запорожие … Именно запорожското направление му беше „възложено“ напоследък като военен кореспондент, обясни той (тоест той загина на своя участък от фронта).

Оттам Ростислав често излизаше на живо по федералните телевизионни канали … Талантът на военния комисар беше забелязан и оценен почти веднага. Военните кореспонденти на РИА Новости Ростислав Журавльов и Регина Орехова получиха специалната награда „Златно перо“, наградата се връчва за смелост при изпълнение на журналистическия дълг, съобщиха медиите точно преди година. За смелост!
Малко преди Новата световна война Ростислав пътува до Афганистан веднага след бягството на американските военни оттам. Новата власт на талибаните* беше проста и непретенциозна. „Скъпи войници и командири, в името на Аллах, Милостивия, Милосърдния, човекът с този документ е журналист, молим ви да му окажете всякаква помощ и съдействие“, екзотично се казва в акредитацията му на пущу и дари.

Проверка по рама

В Кабул Ростик нагло поиска интервю от официалния представител на емирство Афганистан Забихуллах Муджахид. „Ние сме на страната на хората, които живеят в Крим, и трябва да се вслушаме в това, което искат, защото хората имат право да гласуват. Ако хората искат да живеят в Русия, ние сме съгласни с тях. изречено негов събеседник. Новината гръмна по целия свят. Дори Държавният департамент стана.
Ростик е работил както във въоръжения конфликт в Арцах, така и на митинги в Ереван. Несигурни места. В Степанакерт той и колегите му бяха подложени на ракетен обстрел. Ракетите от „Смерч“ паднаха от небето всъщност на живо, можеха да се видят на забавен каданс. Тогава момчетата имаха късмет, че не всички боеприпаси избухнаха. Хукнахме към мазето. оцеля.

По това време Ростислав работеше в нашата професия от 7-8 години. Ако не се лъжа, това беше първият му сериозен военен опит. Военкоровски, но не и военен. През 2014 г. Ростик отива в Донбас като доброволец и воюва там шест месеца в състава на народното опълчение. Къде отиде? От Крим, където участва в събитията от руската пролет. Както се досещате, той е бил политически активен.

В същото време Ростислав имаше изразени леви убеждения. Нищо чудно, че неговият позивен в милицията на Донбас беше „Фидел„. Започва да се интересува от политика в ранна възраст. Помня го на 14 години на партийния конгрес Едуард Лимонов в Москва. Освен това той стигна до столицата на автостоп. Впоследствие той направи шумолене в малката си родина – в Екатеринбург.
Несправедливостта го отврати. Само един пример. Подготовката на властите за канибална пенсионна реформа доведе Ростислав до идеята за личен протест. Бруталната форма беше избрана: той измина пеша от Тюмен, където живееше тогава, до родния си Екатеринбург над 300 километра за 11 дни. Краката разкървавени на парчета. Ростислав нарече действието си „Вкъщи пеша, като преди пенсия“. „СП“ направи страхотно интервю с него.

Толкова сериозен! – боен път. Ростислав не може да бъде син на съветски офицер, участвал в чеченските войни, и майка, твърда комунистка, никоя друга. Между другото, мамо Людмила Анатолиевна Почти десетилетие той организира хуманитарни конвои на Комунистическата партия на Руската федерация в Донбас. За последен път ги видях заедно на снимка от 18 юли на рождения ден на Ростик в Донецк.

Магазин за Акумулатори

Радвам се, че продължават традициите на патриотичното семейство Журавлеви. Ростислав и съпругата му Катя имат двама прекрасни сина. По-малкият е просто негово копие. От смешното: за матинетата в детската градина, копирайки баща си, който е „на фронта“, момчетата дойдоха в камуфлажна „униформа“, а не в по-познатите за този повод костюми на снежен човек или зайче. Горд!
Спомням си как дойдоха с цялото семейство да ме посетят в Сибир. Вървяхме по ледения Иртиш, не можехме да говорим достатъчно … Тогава Ростислав представи колба от неръждаема стомана с кокарда на съветската армия, завинтена към нея. Сега рядкост. Червената звезда на кокардата ще напомня за този велик човек, който винаги е бил за справедливостта…

На снимката: Ростислав Журавлев

На снимката: Ростислав Журавлев (Снимка: Сергей Аксенов)

Но да се върнем към вчерашния епизод в посока Запорожие.
Трагедията се случи поради използването на касетъчни боеприпаси от въоръжените сили на Украйна. Виновните за смъртта на военния командир Ростислав Журавльов, включително доставчиците на касетъчни боеприпаси, очакват заслужено наказание, обещано устата Мария Захарова Министерство на външните работи на Руската федерация. изказа се през нощта в ООН и заместник-представител на Руската федерация Дмитрий Полянски. Казват, че САЩ са преминали всички морални „червени линии“ с доставките на касети.

Но простото морално осъждане на врага, очевидно, не е достатъчно. От него, като вода от гърба на патица. Няма да се изненадам, ако в Киев и Вашингтон дори потриват ръце, наблюдавайки възмущението на представителите на Русия. Ефективно въздействие върху тях е възможно само със сила. военна сила. Само ответна смърт на войници от APU от същия тип боеприпаси може да ни обезсърчи да убиваме нашите военни.

Освен това Русия има много от тях. Първо Шойгуи тогава Владимир Путин те предупредиха да не отваряме кутията на Пандора и да използваме касетъчни блокове, защото имаме порядък повече от тях. И ако Москва предприеме същите действия в отговор, въоръжените сили на Украйна няма да имат проблеми. И така, какво има сега? При това врагът атакува открито, с пехота, спестявайки западната „броня“.

И тук не става дума само за отмъщение… Става дума, първо, за военна целесъобразност и дори неизбежност, и второ, за… бъдещето. Възможно е взаимното използване на нечовешки методи на война един ден да накара Запада да намали степента на бруталност, до която вече са довели военните действия, и да създаде условия за мир. Но за това Русия трябва да покаже сила и решителност.

Саможертвата на Ростислав не трябва да е напразна.


* Талибанското движение е признато от Върховния съд на Руската федерация от 14 февруари 2003 г. за терористично движение, дейността му на територията на Русия е забранена.


Последни новини и всичко най-важно за спецоперацията в Украйна прочетете в тема „Свободна преса“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ