20.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

ФИНАЛ: „Възраждане” започва да се цепи

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Масово недоволство зрее във „Възраждане” след изборите, което заплашва да разцепи партията на Костадин Костадинов.

Много активисти са написали заявленията си за напускане на партийните редици, за да се влеят в новия феномен „Величие”, предаде „Галерия”.

Причината е, че Костадин Костадинов управлява авторитарно, слага само свои хора на избираеми места в листите и не се съобразява с мнението на околните.

„Ние вършим мръсната работа. Организираме предизборни мероприятия, лепим плакати. Сега ще трябва и да ги отлепяме, за да не ни налагат глоби. За благодарност ни завират в опашките на листите, а приятелите на Костадинов влизат в парламента, в ЕП и в общинските съвети“, споделиха сътрудници на „Възраждане“ от Враца.

С напрежение е приет и журналистът Петър Волгин, който спечели евродепутатско място, без да е член на партията. „Волгин е добър журналист и щеше да е по-полезен за нас като глас за нашите идеи в национален ефир, а не в Европарламента“, смятат недоволните. Това отново било еднолично решение на Костадинов. Той държи да има депутати със сладки заплати в ЕП, въпреки че не става на европейския химн.

Проверка по рама

В Брюксел е твърде лош вкус да наричаш Урсула фон дер Лайен „Урсулът“, затова възрожденските европарламентаристи ще са по-ниски от тревата в името на светлото си финансово бъдеще.

В структурите очаквали, че партията на Костя ще продължава да трупа дивиденти, но на вота на 9 юни се видя, че формацията е постигнала своя предел. 14% и кусур и това е, мърдане няма! За „Възраждане“ идват и по-лоши времена, защото „Величие“ дръпна гласове основно от тях, категорични са социолозите.

И ще продължава да „краде“ електорат, защото като млада партия имат потенциал, а Костадин Костадинов не е сменял репертоара от години. Дори на феновете му почва да омръзва да слушат една и съща плоча.

Умереното крило в партията иска да постигне нещо в политиката, защото прекалено дългата самоизолация вече дразни симпатизантите. Това най-добре се вижда в регионалните централи, но Костадинов е глух за „малките хора“ във „Възраждане“. „По-добре е да си стягаме куфарите и да ходим при „почерпените полковници“, казвали недоволните активисти.

Костадинов е наясно, че вятърът на промяната вече бута лодката назад. Той уж не признавал„Величие“ за заплаха, но треперел от яд при споменаването им и ги наричал „политическа пирамида“. „Не искам да коментирам неща на „Възраждане“. За мен е обидно да ги слушам тези неща. Те са на много ниско ниво”, каза пред БНТ Николай Марков.

Заради „новия враг“ Костадин Костадинов скоростно взел решението да се радикализира, за да стегне редиците на твърдия електорат. „Демокрацията в България е на смъртен одър. Не виждам средства в Народното събрание, с които да го променим, остават ни извънпарламентарни средства – ще поведем народа, ще окупираме, ще направим революция“, изцели се Костя ден след вота.

Магазин за Акумулатори

Звучи като държавен преврат, а за това НК предвижда от 10 до 20 години затвор и дори доживотна присъда. Службите обаче спят, защото знаят, че всичко е бутафория.

Между другото, службите проспаха и как Костадинов изплати 300 000 лв. кредит за три години. „Възраждане“ хвърли чудовищни пари за предизборна агитация, а всички знаем кой държи рекламния бизнес у нас.

Материалът ФИНАЛ: „Възраждане” започва да се цепи е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ