13.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Ген. Наско е доволен: Ченгето, оставило ПП-ДБ да купуват гласове, се качи на върха в МВР

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Най-сетне джобният генерал Атанас Атанасов успя да уреди свое протеже в службите. Войната между него и Бойко Рашков кой да кадрува в спецзвената този път отбеляза салют за ген. Наско.
Протежето му Живко Коцев бе назначен във вторник за зам. главен секретар на МВР, след като досега бори престъпността като директор на МВР София-област.

Атанасов не само лобира за назначаването на Коцев като професионалист, а и като негов личен приятел, с когото ходи семейно на море почти всяка година, научи „Уикенд”. Рокадата в МВР се случва по бански, като генералът и съпредседател на ДБ обещал на ортака си по плажно масло високия пост още през февруари, когато двамата подготвяли изборите, разказаха за вестника запознати с близкото им приятелство.
Говори се, че двамата авери водачът на листа на ПП-ДБ за изборите и директорът на МВР в област София, организирали „спокойното провеждане на вота за парламентарни избори” или, иначе казано, си стиснали ръцете контролираното от Коцев МВР да не закача купуването на гласове за ПП-ДБ, разкриха още запознати.

От формацията категорично отричат каквито и да било незаконни действия по време на изборите, но протежето на ген. Атанасов все пак се урежда на новия висок пост – втори по влияние в МВР.
Живко Коцев подозрително успява да се изкатери по кариерната стълбица в МВР, след като лично през 2014 г. вътрешният министър Цветлин Йовчев го наказва с „недопускане до израстване в конкурс” покрай един от най-големите скандали в силовата структура когато стрелецът Петко Петков уби командоса Емил Шарков и успя да рани трима от колегите му при спецакция в Лясковец.

Проверка по рама

Според Йовчев новият зам. главен секретар не е спазил заповедта на тогавашния главсек Калин Георгиев изрично да се изземе оръжието на Кървавия Петков.
Въпреки грандиозната издънка, завършила трагично, Живко Коцев успя да се премести в МВР – Велико Търново и отново да се издигне покрай приятелството си с ген. Наско.

Материалът Ген. Наско е доволен: Ченгето, оставило ПП-ДБ да купуват гласове, се качи на върха в МВР е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ