България

Ген. Янев: Недопустимо е политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Недопустимо е в една демокрация политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си. Това е признак не само на ниска политическа култура, но и на тотално неразбиране на политиката като процес, поведение и действие“, каза служебният премиер Стефан Янев по време на редовното правителствено заседание, предаде бТВ.

„Недопустимо е да отказваш и да отричаш политическо взаимодействие, да пренебрегваш базови принципи в това отношение“, допълва той.

Янев определи резултатите от изборите като автентични и отразяващи вота на избирателите. Той изказа благодарност и на всички отговорни институции, които са участвали в организацията на предсрочния парламентарен вот.Относно ниската избирателна активност Янев коментира, че едва ли тя се дължи само и единствено на това, че изборите са в активен летен сезон.

„Нееднократно съм заявявал, че политическата апатия е опасно явление и политическите партии трябва да работят повече, за да ангажират гражданите. Ако политическите сили бяха вложили всички усилия, които насочиха в критика към служебното правителство, може би щяхме да имаме по-смислен политически дебат“, каза още Стефан Янев.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort