4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

ГЕРБ и ДПС купуват вота в 1700 секции

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Работя в Антикорупционен фонд и на всеки избори досега започнахме да създаваме статистически анализ на рискови секции от контролиран и купен вот. В рамките на изработване на този анализ имахме възможност да говорим с множество заинтересовани лица, включително и на свидетели на изборни измами и това ни даде идеята още по-активно да се борим с този проблем.
И разбрахме, че единствено като обединение можем да се борим с този проблем. Това коментира политологът и член на АКФ Марио Русинов в „Часът на избора“ във връзка с новата инициатива на Антикорупционния фонд О.Ч.И – Обединение за честни избори.

Фактът, че има 12 хиляди секции в България, прави изключително трудно опазването на вота в България. В около 1700 секции в България сме забелязали изключително висок риск от купен вот. От 2013 досега всички избори са анализирани от нас, посочи той.
Наблюдаваме голям проблем в Пазарджик, Бургас, Варна и други.

Устойчиво ГЕРБ и ДПС отбелязват системно високи резултати. До предишните избори високи резултати отбелязваха и БСП, но последва сериозен спад, разказа още Марио Русинов. Повече вижте във видеото:
Материалът ГЕРБ и ДПС купуват вота в 1700 секции е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ