7.6 C
София
събота, април 1, 2023

ГЕРБ измама в Новините Днес: Ето как мъжът на Десислава Атанасова заграбва 288 дка златен имот до летище „Горна Оряховица“ (ВТОРА ЧАСТ + ФАКТИТЕ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Мъжът на Десислава Атанасова иска да лапне златен имот от 288 дка до летище „Горна Оряховица“, което държавата тепърва ще развива със сериозни инвестиции, с пошла имотна схема, в която участва и кметът от ГЕРБ на Лясковец Ивелина Гецова, алармира общински източник на Новините Днес.
МЕРЗОСТ в Новините Днес: Кмет от ГЕРБ харизва 288 дка до летище „Горна Оряховица“ на мъжа на Десислава Атанасова (ПЪРВА ЧАСТ)

Вече ви разказахме, че планът, макар и доста прозрачен, е задействан – съпругът на Десислава Атанасова – Красимир, опитва да получи общински имот с площ от 288 декара в град Лясковец като компенсация за неплатено сметосъбиране и сметоизвозване, при това със силно занижена пазарна оценка!

Според данните до момента щетата за общината ще е от порядъка на 200 000 лева.
Ето пълната хронология на далаверата, гарантирана от ГЕРБ:

1. Община Лясковец, представлявана от кмета от ГЕРБ Ивелина Гецова, сключва договор с предмет „Сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци на територията на община Лясковец“ с „ДЕКРА-СТРОЙ“ ЕООД, представлявано от управителя Красимир Стефанов Атанасов.
Седалището на ЕООД-то е Русе, ул. „Цанко Церковски“ 6, вх. А, ет. 4

Проверка по рама

2. В периода на изпълнение на договора Община Лясковец незнайно как допуснала забава за плащане на дължимите суми по ВСИЧКИ издадени от изпълнителя фактури  от 05.10.2020 г. до 02.12.2022 година.
3. На 22.12.2022 година Община Лясковец сключва спогодба с изпълнителя, по силата на която признава работата по 111 броя фактури за извършена и незаплатена работа. Сумата възлиза на  366 087.73 лева, от които главница в размер на 327 100.97 лева и неустойка- 38 986. 76 лева.

4. Длъжникът Община Лясковец се задължава да плати задължението си в срок до 31.12.2022 година (9 дни!!!). Кметът на община Лясковец от ГЕРБ Ивелина Гецова изрично се е съгласил, че при липса на изпълнение на така поетите задължения в указания срок кредиторът има възможност да се снабди със заповед за изпълнение и изпълнителен лист за заплащане на задължението.

5. Община Лясковец не заплаща в срока от 9 дни до 31.12.2022 година сумата в размер на 366 087.73 лева. „ДЕКРА-СТРОЙ“ ЕООД, чрез управителя си Красимир Стефанов Атанасов вади изпълнителен лист и ОСЪЖДА  община Лясковец да заплати на „ДЕКРА-СТРОЙ“ ЕООД, 366 087.73 лева,
6. Кредиторът „ДЕКРА-СТРОЙ“ ЕООД, въз основа на издадената заповед за изпълнение и изпълнителен лист против Община Лясковец, образува при ЧСИ  изпълнително дело. Задължението на общината се увеличава значително и с разноските по съдебното изпълнение и възлиза на сумата от 401 635.27 лева.

7. С писмо от 07.02.2023 година Красимир Атанасов, в качеството си на управител на „ДЕКРА-СТРОЙ“ ЕООД, предлага на кмета на Община Лясковец, задължението към дружеството му да бъде погасено с т.нар. „даване вместо изпълнение“, като Община Лясковец прехвърли правото на собственост на общински имот, находящ се в гр. Лясковец, представляващ поземлен имот с идентификатор №44793.71.2 – лозе с площ от 288 014 кв.м., вместо изпълнение на парично задължение.

Магазин за Акумулатори

Имотната схема поражда няколко важни въпроса:
1. Каква е връзката между Красимир Атанасов, съпруг на едно от емблематичните лица на ПП ГЕРБ  Десислава Атанасова, и кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, избрана именно като кандидат на ГЕРБ?

2. Защо кметът на Община Лясковец в продължение на повече от 2 години, въпреки гласувания бюджет, не заплаща нито стотинка по издадените фактури от изпълнителя за извършено сметопочистване?

3. Къде отиват платените суми за такса смет от жителите на община Лясковец, след като по закон тези суми не може да се разходват за други дейности?
4. Защо кметът на Община Лясковец сключва спогодба в края на 2022 година, с който се задължава да плати в срок от 9 дни сума, с ясното съзнание, че общината НЕ МОЖЕ да изпълни така поето задължение?

5. Случаен ли е фактът, че въпросните 288 декара се намират в местност близо до Летище Горна Оряховица, което е част от плана за индустриално развитие на Северна България?

6. На каква стойност в крайна сметка ще бъде щетата за Община Лясковец? Към момента поради бездействието на кмета за период от над 2 години и с неплащането на извършените услуги по сметосъбиране, са причинени вреди в размер на близо 80 000 лева – неустойки, лихви, такси и разноски по заповедното и изпълнително производство.

Предложеното „Даване вместо изпълнение“ ще причини допълнителна щета на общината в размер на още поне още 200 000 лева, тъй като цената на лозята и земеделска земя в региона надхвърля в момента 2000 лева за декар, т.е. въпросните 288 дка струват приблизително 580 хиляди лева.

Материалът ГЕРБ измама в Новините Днес: Ето как мъжът на Десислава Атанасова заграбва 288 дка златен имот до летище „Горна Оряховица“ (ВТОРА ЧАСТ + ФАКТИТЕ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ