5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

ГЕРБ сериалът „Кражбата на магистрали“ – още факти

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Предвиденият асфалт е планиран за 20 см. Тук има един парадокс още в самото планиране, но очевидно тези 20 см са се видели много на възложителя и строителя и са се превърнали в 14 см. Поредната криминовина от ГЕРБ строежите на магистрали съобщи регионалният министър арх. Иван Шишков, визирайки Северната тангента на София.
Проверките се превърнаха в сериал „Кражбата на магистрали“, защото от абсолютно всяка проверка излиза едно и също нещо – 20-30% от слоя асфалт липсва, продължи още той.

Разкопаване на пътя показа явната кражба – асфалтът е с поне 30% по-малко от осчетоводения

Същата част от асфалта липсва и в отсечката София-Яна, добави арх. Иван Шишков.Той подчерта, че отсечката е строена с евросредства, следователно изпълнението на проекта ще бъде разследвано евентуално от Европейската прокуратура.
Възложителят е един, а строителите са различни. След това имаме строителен надзор, който се е разписал навсякъде преди да бъде пусната отсечката в експлоатация, изтъкна регионалният министър.

Това, което мога да ви обещая след всички проверки, които направим, че очевидно ще трябва да правим съвместна пресконференция с министър Демерджиев. Не знам дали знаете, но всички проверки се правят съвместно с МВР, подчерта арх. Иван Шишков.
Министърът носи политическа отговорност. Той не се е разписал никъде. Възложителят винаги е бил един и същ, и ако се търси проблем, той е в проблема при управление на държавата, категоричен беше той.

Проверка по рама

Регионалният министър подчерта, че държавата е в капан по отношение на договорите за строителство на първите ЛОТ-ове на АМ „Хемус“.
Материалът ГЕРБ сериалът „Кражбата на магистрали“ – още факти е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ