България

Герджиков, защо се постави в ролята на магаре на ГЕРБ? (Ректорът на СУ трябва да откаже подкрепа от мафиота Борисов)


Основателен въпрос към специалиста по антична литература проф. Анастас Герджиков – защо се постави в ролята на магаре на ГЕРБ, пита Новините Днес?

Недопустимо обществено самоубийство е филолог, човек на науката и най-вече – ректор на най-големия университет у нас – Софийския, да подкрепя мафиота Бойко Борисов, като се окичи с презряната функция „кандидат-президент на ГЕРБ”. Това е мнението на комуникационния експерт Любомир Аламанов, вижте:

Има нещо дълбоко сбъркано.

Нали помните какво беше казал Борисов при избора на предишния президент Плевнелиев: „И магаре да бях сложил и то щеше да бъде избрано.“?

Когато ректорът на най-старото Висше учебно заведение сам се поставя в позицията на магаре, има нещо дълбоко сбъркано.

Проверка по рама

Две реплики определиха последните 12 години:

„Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!“

„Студентите да стават овчари, много се търси агнешкото. А те к’во, ИТ специалисти били…“

След тези реплики всеки уважаващ себе си преподавател не би трябвало да има нищо общо с плановете на Борисов.

Алчност, възгордяване, зависимости, натиск, нещо друго, комбинация от много фактори, не е ясно какво точно е накарало проф. Анастас Герджиков да реши да играе ролята на магаре в тези грозни пиески. Единствено се надявам, че няма да видим как го почукват по челото, а той да се усмихва угоднически. Да се усмихва угоднически като на Вожд. Както видяхме предишния президент.

Noblesse oblige!

Магазин за Акумулатори

Герджиков можеше да е лидер на студентите в протестите им срещу откраднатите 12 години от живота ни. И да понесе отговорността на високия си пост. Вместо това остана в ролята на магаре. И срина имиджа на институцията си.

Казах ви, има нещо дълбоко сбъркано.

Спокоен ден!

Материалът Герджиков, защо се постави в ролята на магаре на ГЕРБ? (Ректорът на СУ трябва да откаже подкрепа от мафиота Борисов) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button