България

Гешев, пак спиш? Красимир Дачев опита да преметне топ румънски бизнесмен по схемата „Свилоза”

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

След като вече веднъж буквално открадна „Свилоза” от законния ѝ собственик, представящият се за бизнесмен Красимир Дачев опитал нова врътка – да продаде придобития с измама завод на едрия румънски бизнесмен Владимир Кон и така да прехвърли проблемите със собствеността на чужди плещи, разкри Новините Днес.

Този път, обаче, схемата на Дачев ударила на камък – предприемачът, доскоро собственик на свързаните Ecopaper и Ecopack, които формират една от големите групи за хартия и опаковки в Румъния, се усетил и избягал точно преди да налапа кукичката.

Новините Днес пита: Дачев, от коя година ти е членската книжка в БКП и какво е агентурното ти име в ДС?

Преди две години Кон продава двете компании на един от големите играчи в хартиена индустрия – британската DS Smith. Групата работи в 37 страни по света (включително в България, където е собственик на завода за хартия в Пазарджик), а оборотът й за финансовата 2018 – 2019 г. е над 6 млрд. лири.

Проверка по рама

Сигнал на Новините Днес до НАП: Укрива ли доходи сенчестият милионер Красимир Дачев? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

ИСТОРИЯТА

В края на април 2020 г. в медиите се появи информацията, че настоящият собственик на предприятието за преработка на целулоза с отчайваща репутация Красимир Дачев възнамерява да продаде предприятието на 78-годишния румънския бизнесмен Владимир Кон. За сделката се говореше дори като за свършен факт.

Новините Днес до прокуратурата: Красимир Дачев дал 6 млн. лв., за да „спести” 20 бона глоба? Какви престъпления прикрива ликвидаторът с изваждане от публичност на „Свилоза”?

При справка в сайта на КЗК стана ясно, че има подадено искане за даване на разрешение за покупката на „Свилоза“, като искането изхожда от дружество „Пейпър Инвест” ЕАД.

Проверка в Търговския регистър разкри, че дружество „Пейпър Инвест” ЕАД е новоучредено дружество с едноличен акционер офшорната кипърска компания „Камерон Файненсинг Лимитид” с деклариран като краен собственик г-н Владимир Кон.

Магазин за Акумулатори

В края на месец май дойде новината, че производството пред КЗК е прекратено поради оттегляне на молбата на кандидат-купувача „Пейпър Инвест” ЕАД, което де факто означава, че сделка за продажба на „Свилоза“ няма да има.

Красимир Дачев лъсна в схеми на дървената мафия за 17 млн.! Как изсякоха Родопите?

Красимир Дачев, за да се измъкне от поредната каша, пуска лаконично съобщение в медиите, че сделката засега се отлагала по „технически причини”.

Истината обаче се оказва съвсем друга и се вписва идеално в стила „Красимир Дачев“.

Оказва се, че 72-годишният аферист по време на преговорите с румънския инвеститор е „случайно е пропуснал“ да го информира и да представи документи относно това как всъщност е станал мажоритарен собственик на „Свилоза“.

СИГНАЛ до НАП: Криминални сделки между Едоардо Миролио и Красимир Дачев щипнаха 10 милиона евро със „Свилоза – ЗИК” (СХЕМАТА)

Както Новините Днес вече писа, Красимир Дачев придобива мажоритарния пакет акции чрез организирана престъпна схема, като ги отнема от законния им собственик чрез контролиран от него пълномощник.

Врътката ставна, като акции с пазарна стойност към датата на прехвърлянето от 100 млн. щ.д., собственост на американската компания АРУС Лтд., в която Красимир Дачев е миноритарен акционер с 45% от капитала, са прехвърлени без знанието и съгласието на техния законен собственик за 0.01 лв. на новоучреденото българско дружество А.Р.У.С АД.

Грабежът „Свилоза” – как Красимир Дачев открадна предприятие за $100 милиона срещу НУЛА ЛЕВА (СХЕМАТА + УЧАСТНИЦИТЕ)

То пък се оказа собственост на… Красимир Дачев, като дори и платената символична сума е изтеглена от сметките на дружеството от контролирания от беловласия схемаджия пълномощник – Мария Братанова, след което следите й се губят.

ПОРЕДИЦА на Новините Днес: „Бизнесменът“ Красимир Дачев, взимал акъл от Тодор Живков, лъсна в афера с фалшиви документи (ПЪРВА ЧАСТ)

Румънският инвеститор, обаче, получил информация за тази схема, както и че за мажоритарния законен собственик на акциите случаят не е приключен.

Незабавно след като разкрил измамата, румънският бизнесмен категорично заявил на Красимир Дачев, че прекъсва всякакви преговори и сделка няма да има, милиционерският син не уреди проблемите относно собствеността в „Свилоза“.

Призив на Новините Днес: Изтрийте корупционното петно „Красимир Дачев“ от герба на Свищов (МРЪСОТИИТЕ на приватизатора)

Съвсем очаквано, оттогава нищо не се чува повече за сделка с този инвеститор.

Нещо повече – бизнес обществеността разбира за случая и по признания на изпълнителния директор на „Свилоза“ Михаил Колчев никой не иска и да чуе за инвестиране в „Свилоза“, докато проблемът със собствеността не бъде разрешен.

Милиционерският син Красимир Дачев се прави на бизнесмен с менте биография (РАЗСЛЕДВАНЕ)

А изходът е само един – възстановяване на акциите на законния собственик плюс възмездяването му за милионите пропуснати ползи от пладнешкия грабеж на „Свилоза”.

Това ще се случи, когато главният прокурор Иван Гешев извади главата оттам, където я е заврял, и започне пълна проверка на бизнеса на Красимир Дачев. Документалните следи от безобразията му стоят, трябва само да имаме главен прокурор на място.

Мафия + бизнес: Гангстерът Исмет Шабан – Фатик прави Красимир Дачев милионер (ДОКУМЕНТ)

Ако на Гешев му е забранено да разследва Дачев, ще дойде нов главен прокурор – така или иначе истината трябва да излезе наяве и ликвидаторът на бизнеси да си получи заслуженото.

Участва ли Красимир Дачев в трафик на крадени автомобили? Защо личният му шофьор се оказа голям шеф в офшорки на назначения милионер? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Материалът Гешев, пак спиш? Красимир Дачев опита да преметне топ румънски бизнесмен по схемата „Свилоза” е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort