19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Главчев на първото заседание на МС: Стартираме интензивна подготовка за честни избори

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Предстои предизборна кампания, за която никой не се съмнява, че ще бъде, меко казано, напрегната, но служебният кабинет е длъжен да запази хладнокръвие от началото до края. С това послание откри първото заседание на служебното правителство премиерът Димитър Главчев.

В тази ситуация се очаква да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство. В действията си ще се водим от законите, здравия разум и от интересите на българските граждани“, предупреди министрите си той.

Главчев даде заявка за спазване на дистанция от партиите от страна на правителството.

„Служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях“, напомни премиерът.

Главчев се закани, че служебната власт ще следи за опорочаването на вота.

„Честността на вота е без алтернатива. Затова опитите за купуване на вота и опорочаване ще срещнат нашата категорична съпротива“, каза служебният министър-председател и обеща да организирана стриктно и според законовите правила провеждане на изборите 2 в 1.

Проверка по рама

„С първото заседание на Министерския съвет стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни. Като служебен кабинет, това е наш първи приоритет и ще го реализираме стриктно, спазвайки Конституцията и законите на страната, в тясна координация с Централната избирателна комисия“, даде заявка служебният министър-председател.

„Държавата няма режим на изчакване“, подчерта още Главчев, като посочи, че освен подготовката на вота 2 в 1, кабинетът ще решава неотложните задачи пред държавата.

„Ще се фокусираме и върху решаването на неотложни въпроси и проблеми в различните сфери от обществения живот. Неотклонно ще сме на работното си място, за да гарантираме спокойната и ефективна работа на институциите в изпълнителната власт“, заяви премиерът.

Димитър Главчев изрази убеденост, че служебният мандат ще бъде успешен и пожела ползотворна работа на министрите. „Предстои ни мандат, в който съм убеден, че ще свършим много работа в интерес на хората“, заяви още служебният министър-председател.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ