28.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Главен архитект или мутра: Колко близък е Здравко Здравков до плевенския разбойник Камен Куката?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Дали е нормално главен архитект на европейска столица да има контакти с оперативно интересни фигури от ъндърграунда? По каква линия върви комуникацията между тартор от подземния свят и представител от управата на София?

Тези въпроси Novinite-Dnes.eu задава на разследващите, които да осветля доколко близки са главният архитект на столицата Здравко Здравков от Плевен и национално известният разбойник Камен Балбузанов – Куката, също от Плевен?

От 2025-а: София става бетонен ад – архитект №1 Здравко Здравков отива на прокурор

Ето още няколко питания до криминалистите, които могат да навържат информацията с текущи процеси в Столична община и схеми за милиардни строежи:

Вярно ли е, че Здравко Здравков имал много топли връзки с мутрата Камен Куката още от годините в родния си град, преди да парашутира като главен архитект на София?

Проверка по рама

Ще отрече ли архитект №1 че плевенският ъндърграунд начело с Камен Балбузанов е имал задачата да охранява семейството му?

От какво може да се е страхувал един (не)обикновен архитект, набързо набутан да оглавява оглавява отдел „Градоустройство“ в община Плевен едва на 28-годишна възраст през 2000-а, макар че пълната си проектантска правоспособност получава чак през юни 2004 г.?

Има ли връзка между поредицата от факти – през 2004-а Здравко Здравков става главен архитект на Червен бряг, където остава до 2008-а. Точно в този регион са съсредоточени „инвеститорските” интереси на Камен Куката и неговия лейтенант Ивайло Бировски – Иво Бокса.

По силата на чия протекция един провинциален архитект като Здравко Здравков, който влиза в частния бизнес с инвестиционното проектиране и управлението на проекти от 2008-а чак до 2016-а, изведнъж попада директно в стола на главен архитект на София?

Любопитни въпроси, чиито отговори ще покажат уродливото лице на България, смята източникът на Novinite-Dnes.eu.

Разследване в Novinite-Dnes.eu: Река от пари тече към ортаци на Здравко Здравков, ще има ли арести?

Магазин за Акумулатори

Припомняме, че в края на март 2024-а тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) окончателно произнесе присъди за разкритата през 2017 г. престъпна група на плевенския разбойник Камен Балбузанов – Куката, в която обвинени като участници бяха Ивайло Бировски – Иво Бокса, девер на съдия Владислава Цариградска, както и плевенският прокурор Димитър Захариев и съдебния охранител Мирослав Минков.

Касационният съд е оставил в сила решението на закрития вече Апелативен специализиран наказателен съд, издадени преди две години.

До разкритията на престъпната група се стига след серия от журналистически разследвания, които разкриват как Камен Куката, Иво Бокса, служителят на съдебна охрана Мирослав Минков, съпровождани от прокурора Димитър Захариев от Окръжна прокуратура-Плевен, обикалят предприятия и фирми в района и налагат след натиск осигуряването на охрана.

Зависимост в Novinite-Dnes.eu: Архитект №1 на София Здравко Здравков държан с интимен компромат

В края на 2017 г. престъпната група от общо осем лица са предадени на съд. Обвиненията разкриват доста активна дейност на обвинените, свързана с рекет, принуда, изнудване, заплахи и противозаконно отнемане на различни вещи.

Сред жертвите се оказа земеделският производител Светослав Илчовски, който е рекетиран от Камен Куката за 100 000 лв. срещу заплаха от унищожаване на селскостопанска продукция.

Деверът на станалата популярна след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса съдийка Владислава Цариградска – Ивайло Бировски – Иво Бокса е обвинен, че отнел детски атракцион – батут-замък, касов апарат и други вещи.

Куката, Бокса и прокурора Захариев имат обвинения и за още множество престъпления, сред които и това, че през 2010 г. магистратът заплашил лекар в София, че ще му запали кабинета, ако не му даде сумата от 7 000 евро.

В края на април 2017 г. Куката бе арестуван като лидер на банда за рекет, принуда и палежи, действала в Плевен. Разследващите тогава твърдяха, че сред жертвите било семейството на изчезналия безследно през 2015 г. бизнесмен Йоско Исаев, един от собствениците на „Плевенски хляб”.

От семейството потърсили Куката и мутрите му, за да помогнат в разрешаване на случая. Рекетът започнал след усложняване на отношенията между тях. Куката стоя 4 г. в ареста, а делото е висящо във ВКС. Осъден е за изнудване на бизнесмен, който имал надуваем атракцион в един от плевенските паркове.

СХЕМИ в Novinite-Dnes.eu: Деси на Ивайло Мирчев се намърда при архитект №1 Здравко Здравков (II част + СКАНДАЛНИ СНИМКИ)

Здравковият авер Куката е с дълго досие. През 2003 г. Районният съд в Плевен го осъди за хулиганство и побой, но по-горната инстанция го оневини. През 2009 г. Куката по чудо оцеля под градушка от куршуми в пиано бар в Плевен. За атентата беше арестуван Георги Петков-Дачи и го осъдиха на 20 г. затвор.

През 2011 г. 30-ина роми и мутри на Куката се биха с бухалки, щанги и метални палки в кафене в центъра на Плевен. Балбузанов излезе чист пред полицаите, но бе потрошена луксозната му кола. За последно Куката беше оправдан през 2021-а по друго дело – че е участвал в Бандата на чуковете за разпространение на дрога в цялата страна.

Материалът Главен архитект или мутра: Колко близък е Здравко Здравков до плевенския разбойник Камен Куката? е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ