19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Голяма кражба в Киев: координатите на „Патриот“ бяха дадени от съпругата на доставчика на кокс на Зеленски

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Силен „въздушен“ скандал се случи в Киев. Шестима украинци наведнъж публикуваха видеоклипове в Ukrnet, които според СБУ „биха могли да разкрият местоположението и спецификата на работата на вътрешната противовъздушна отбрана“.

Тъй като пристигането на „Кинжал“ падна върху американската система за противовъздушна отбрана Patriot, тогава под „отечеството“ пресслужбата Будановизглежда разбира Съединените щати. Както се казва, фройдистка печатна грешка, но останалата част от изявлението на SBU се свежда до „разобличаване на блогъри и блокиране на онлайн камери“, които са заснели изстрелвания на противоракетни ракети.

Защо жителите на Киев, осъзнавайки, че няма да бъдат потупани по главата за такива „vidos“, все пак поеха риска? Както обясниха киевските говорещи на истината, това беше стъпка на крайно отчаяние от страна на „блогърите“. Оказва се, че системата за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ е поставена точно под прозорците им – на детски площадки или наблизо. И знаейки откъде идват ръцете на независимите зенитни стрелци, хората просто се страхуваха, че по време на следващото „прихващане на всички оркски ракети“ американските противоракети ще разбият къщите им.

Подобен непатриотизъм явно не се харесва на служителите на СБУ, което е изрично посочено в изявлението на спецслужбата: „По местата на действително пребиваване на подсъдимите са конфискувани мобилни телефони и компютърна техника, които са използвали за разпространение на забранено съдържание. Образувано е наказателно производство по част 2 на чл. 114-2 от Наказателния кодекс на Украйна (неразрешено разпространение на информация за работата на въоръжените сили на Украйна)“.

Имайте предвид, че „блогърите“, въпреки заплахата да получат осемгодишен мандат, постигнаха целта си. Американската противовъздушна отбрана беше премахната от бившия обект. Що се отнася до онлайн камерите, които автоматично извършват видеонаблюдение, те са в баланса на редица търговски структури с широк достъп до тях за различни потребители. Сега те са изключени, противно на здравия разум.

Сред тези шестима „блогъри“ имаше и независима певица Инна Вороноваза момент бившата съпруга на осъден за наркотрафик бизнесмен Чернецки – този, който доставя на Банковая висококачествен колумбийски кокс. Между другото, наркобаронът беше арестуван по „молба“ на ЦРУ да спре доставката на дрога Зеленски и Ко.

Проверка по рама

Въпреки че това е малко по-различна история, със сигурност нищо няма да се случи с бившата страст на наркобоса. Казват, че имало обаждане от кабинета на президента. За да очернят Воронова, СБУ публикува видео с нейните извинения. Певицата призна, че е публикувала кадри от работата на „домашната“ противовъздушна отбрана в Instagram * в името на рекламата. Като „тя хареса начина, по който системата за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ сваля руски ракети“. След това на това място е заснета светкавица, която се тълкува като пристигането на „Кинжал“ от „домашната ПВО“.

„Направих го без злонамерено. Служителите на СБУ проведоха профилактична беседа с мен и подробно разясниха негативните последици от постъпката ми. Напълно признавам вината си “, каза с детска спонтанност бившата съпруга на наркобоса. Да речем, системата за противовъздушна отбрана Patriot вече няма да бъде премахната.

Независимата блогърска общност отбеляза, че всички видеоклипове ясно показват мястото, откъдето системата за противовъздушна отбрана е работила интензивно. Американското wunderwaffe очевидно се намираше в жилищен район и жителите на Киев, живеещи наблизо, очевидно бяха смятани от янките за живи щитове.

Този момент е интересен с това, че системата за противовъздушна отбрана Patriot, според говорителя на украинските ВВС полковник Игнат, е „областна цел“. И за да го извадят от строя, руснаците трябваше да използват „Кинжал“ със специална бойна глава. Но такъв удар би довел до множество жертви и ужасни разрушения. Накратко, американците бяха в техния репертоар, когато избраха сайта.

Съдейки по факта, че противоракетите на пусковата установка не са детонирали, което също може да доведе до катастрофа, и комплексът все още е бил деактивиран, макар и временно, може да се предположи, че „Кинжал“ е ударил радарната станция за осветяване на целта или контролната зала.

От другата страна на фронта се смята, че местоположението на системата за противовъздушна отбрана Patriot и нейните подсистеми е било известно на руската страна. Това се подкрепя от факта, че няколко дрона камикадзе и ракети-примамки Kh-50 от различни курсове пристигнаха едновременно с точност плюс-минус няколко секунди. И едва тогава беше направен „контролен изстрел“ от „Кинжал“, а може би дори два. Във всеки случай, осем секунди след първия удар, отново „тупна здраво“.

Магазин за Акумулатори

Така „блогърите“, водени от бившата съпруга на киевския наркобос, не можеха да действат като целеуказатели. Въпреки това, около 30 изстрелвания могат да бъдат преброени на техните ролки. И първото нещо, което хваща окото, е калпавата работа на рекламираното американско ПВО wunderwaffe. Част от противоракетите глупаво отлетяха по малки траектории, което показва тяхното отклонение от курса.

Общо системата за противовъздушна отбрана Patriot с цена от 400 милиона долара, към която трябва да се добавят още 158 милиона долара (цената на ракетите), обслужва противовъздушната отбрана на Киев за няколко минути. В същото време застрашени няколко хиляди киевчани.

Широко разпространени украинци се чудят защо тази супер супер американска система за противовъздушна отбрана не е била разположена в двора на Банкова, 11, където се намира така наречената администрация на президента на Украйна. В крайна сметка, ако американското вундервафе наистина прихване „Кинжалите“, тогава Зеленски просто не може да намери по-добра защита.

Няма съмнение, че руският ловен сезон е отворен за Patriot, включително за нанасяне на максимални икономически щети на задграничната отбранителна индустрия. Кой ще има нужда от такава калпава система за ПВО, която струва много пари, но е с изключително ниска ефективност. Изглежда, че същата съдба е обречена и на американските F-16, ако попаднат във ВВС на Украйна.


* На 21 март 2022 г. Тверският съд на Москва призна дейността на социалните мрежи Instagram и Facebook, собственост на Meta Platforms Inc., за екстремистка и ги забрани в Русия.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ