26.8 C
София
сряда, юни 19, 2024

Говори Румен Радев: Пращаме войници в Украйна?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Политическите партии губят доверието на избирателите. Партиите се лутат в една безизходица, която самите те създават със своите коалиции, нарушаването на всякакви обещания и тази гавра с българската Конституция”, заяви президентът Румен Радев

Според него все пак българите ще си дадат сметка, че живеем в едно предизвикателно време.

„От активността на всеки един зависи как ще продължи България. Манипулацията и изопачаването на истината се превръща в трайна черта на българската политика“, допълни Радев.

Той е на мнение, че „нашите самозвани евроатлатици са страхливички, не са способни да вземат сами такова решение (за изпращане на български войници в Украйна, б.ред.), защото знаят много добре, че ще бъдат отлъчени и отритнати от обществото“.

„Ако оставим на тях, те с охота биха изпратили всички граждани да се бият на фронта”, завърши държавният глава.

Проверка по рама

Не съм заявявал никога, че България е взела решение за изпращане на свои войски в Украйна, коментира още Румен Радев. Държавният глава ще участва в церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране “CodeIT”.

Явно манипулацията и изопачаването на истината се превръща в трайна черта на българската политика, коментира той. Виждаме как се преиначават и моите думи, виждаме и цялата ситуация от развитието на войната в Украйна. Участието на НАТО в този конфликт на всички нива е публична тайна, която все повече става явна, коментира той.

Според него това участие се задълбочава и крие риск от безконтролна ескалация. Всички спекулации по тази тема целят да приспят общественото мнение, смята президентът. Аз категорично не съм заявявал никога, че България е взела решение за изпращане на свои войски в Украйна, посочи държавният глава.

Материалът Говори Румен Радев: Пращаме войници в Украйна? е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ