12.8 C
София
петък, април 19, 2024

ГРАНД СКАНДАЛ в Narod.bg: Украйна не иска Тодор Тагарев за посланик!

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Страшен международен резил с военния министър в оставка Тодор Тагарев остава встрани заради драмите със съставянето на N-тия служебен кабинет, издаде читател на Narod.bg от Президентството.

Според достоверната информация московският възпитаник с евроатлантическа душевност е предложен на Румен Радев за посланик в Украйна.

В момента временно управляващ мисията ни в Киев е Герман Ванчев. Предложението е президентът на назначи Тодор Тагаренко, както иронично наричат натовския орел от Стамболийски, за постоянно управляващ посолството на България в Украйна.

НО! Има едно голямо „но” – допитване до властите в Украйна по дипломатически канали показало, че Киев не ще и да чуе за Тагаренко като посланик, категоричен е източникът на Narod.bg.

Вероятно – защото добре познават какво може или по-скоро какво не може злощастният военен министър, все пак има 10 години трудов стаж именно в Украйна.

Проверка по рама

В края на юни 2023-а по време на изслушване в парламента по темата за оръжие в Украйна Тодор Тагарев призна:

„Да, работил съм като съветник на МО на Украйна между 2005 и 2015 г., посещавайки регулярно Киев, работейки в различни международни формати4.

Е, какви ги е свършил като съветник разбираме сега – Украйна не иска той да представлява България.

Narod.bg ще проследи скандала, засега оставен встрани от дневния ред на България.

Материалът ГРАНД СКАНДАЛ в Narod.bg: Украйна не иска Тодор Тагарев за посланик! е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ