България

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ: „Горският на Бойко” Бейзат Яхя вербуван за ДС от бащата на СИК-министъра Иван Иванов

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Земеделският министър в новото правителство – Иван Иванов от БСП, е бил шеф на клона на мутренската СИК в Шумен, което отдавна не е новина. До момента, обаче, на масовия читател не беше ясно, че неговият баща – Валентин Иванов, старо ДС ченге, е вербувал за „Държавна сигурност” любимия в далаверите горски на Бойко Борисов – бившият ДПС лидер Бейзат Яха, разкри Новините Днес.

ТОТАЛНА ЧИСТКА: Кабинетът изрита с мощен шут Бейзат Яхя – „лесничея” на Бойко Борисов и Ахмед Доган

Бащата на червеня министър – Валентин Иванов, се захваща със строителен бизнес след промените. Преди това той е служител в ДС. Един от най-известните агенти, който е вербувал, е именно Бейзат Яхя. Схемаджията беше шеф на ДПС, но го „изключиха” през 2019 г. заради близостта си с ГЕРБ и лично с Бойко, като така го превърнаха в дилър на кадри между двете престъпни партии.

Горският на Бойко – Бейзат Яха, давал по 50 000 на месец за гориво на… олигарха на Борисов Вальо Златев

Проверка по рама

Яхя стана много известен, след като беше преводач на срещите на Бойко Борисов с неговия ментор – турския президент Реджеп Ердоган. По времето на ГЕРБ Яхя беше горският цар на Шумен, управляваше местното горско, в което влиза и известното ловно стопанство „Паламара”. В момента синът му пък – неграмотният Илтер Бейзатов, е депутат от… ГЕРБ.

Яхя явно има добри връзки с властта, но в политиката синът на неговия водещ офицер е вкаран от Димитър Дъбов. Дори по настояване на Дъбов днешният министър на земеделието преди години се кандидатира и за кмет на Шумен.

Вижте спалнята на плейБойко в ловно стопанство „Паламара” (СНИМКИ + ВИДЕО)

Тогава обаче 24-ма социалисти от града пишат писмо до Михаил Миков, тогавашния лидер на БСП, срещу кандидатурата на Иванов. Те отбелязват, че „другарят Иван Иванов” е наложен за кандидат-кмет от Димитър Дъбов, въпреки че не е подходящ. Изборите в Шумен тогава са спечелени от ГЕРБ.

Последно Иван Иванов се появи в медиите, след като се оказа, че е ходил на ловно изложение в Залцбург за сметка на парламента.

После обеща да върне парите, похарчени за воаяжа, което сами се досещате, че не се случи. Любопитно е, че според запознати Димитър Дъбов е човекът, който запалил Иван Иванов и по лова.

Магазин за Акумулатори

Материалът ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ: „Горският на Бойко” Бейзат Яхя вербуван за ДС от бащата на СИК-министъра Иван Иванов е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button