28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Гризлов: Отсъствието на руски и беларуски спортисти обеднява всеки турнир

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руският посланик изрази мнението си на 15 април преди началото на турнира по тенис за Купата на руското посолство в беларуската столица, информира БелТА.

Наистина, уточни посланикът, напоследък се наблюдават някои положителни развития и различни международни спортни федерации започват да допускат беларуси и руснаци да се състезават. По-специално, наскоро спортистите на съюзната държава взеха участие в женския шампионат на планетата в Индия. Освен това, добави той, те са играли под националните си знамена.

Що се отнася до настоящия турнир по тенис, както вече съобщи СОЮЗ, той е посветен на Деня на единството на народите на двете братски страни, както и на Деня на космонавтиката.

Сред участниците публиката топло приветства космонавта Олег Новицки. Той отбеляза, че е много щастлив, че има възможността да се прибере у дома и да играе в беларуската столица: „Страхотно е, че можете да разговаряте с приятели, да поддържате форма, добре, и да се опитвате да печелите, защото в спорта винаги трябва да се стремите към печеля.“ Подобни приятелски състезания допринасят за по-нататъшното укрепване на връзките между народите на Беларус и Русия, подчерта космонавтът.

Президентът на Руската федерация по тенис Шамил Тарпищев сподели впечатленията си от поредната среща с тенис кортовете на Синеока. Той призна, че е дошъл в двореца на тениса в Минск с голямо вълнение. „В края на краищата, в съветските времена, играх много тук, печелех турнири, така че сърцето ми бие малко развълнувано“, призна известният спортист.

Проверка по рама

Освен това днешните състезания, каза Тарпищев, с участието не само на видни спортисти, но и на представители на други сфери на дейност, допринасят за популяризирането на тениса и въобще на здравословния начин на живот. В края на краищата, на примера на известни хора, убеден е той, „хората, предимно младите, също ще се стремят да се усъвършенстват, включително чрез физическо възпитание и спорт“.

Между другото, уточнява агенцията, в настоящия турнир, който завършва в неделя, участват 16 двойки – 8 беларуски и 8 руски.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ