22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Халтура в Novinite-Dnes.eu: Ето как се източва културата – зам.-министър Илко Ганев си раздава „порции“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пореден скандал с парите за култура, които изтичат в посока „наши хора”, алармира възмутен служител на Министерството на културата само пред Novinite-Dnes.eu.

След нашите публикации, че заместник-министърът на културата от жълтопаветния красивитет Виктор Стоянов финансира проекти на снаха си с колосалните 100 000 лева…

Престъпно в Novinite-Dnes.eu: Зам.-министърът Виктор Стоянов даде 100 000 лв. на… снаха си Виолета

и след публикацията как министър Найден Тодоров се забърка в порочна схема за други 100 хил. лв.

Сигнал до Novinite-Dnes.eu: Наш министър в схема за 100 000 лева

Проверка по рама

… идва и нова смрад на корупция:

Поредният скандал е със заместник-министъра на културата Илко Ганев, кадър на Съюза на артистите и дясна ръка на вечния шеф Христо Мутафчиев, но и собственик на търговското дружество „22:22“ ЕООД.

Ако се разгледа фейсбук профила на организацията се вижда, че тя непрестанно се финансира много щедро от… Министерство на културата и НФ „Култура”.

Но освен неговата организация, зам.-министърът осигурява финансиране и на още няколко структури, които са свързани със Съюза на артистите и дори са на същия адрес – Фондация „Виа Фест“, организатор на Международен театрален фестивал „Варненско лято”, намазала от Министерството на културата и от Национален фонд „Култура” сумата от 58 000 лв.

Международен театрален фестивал „Варненско лято” е с адрес за контакти София 1000, пл. „Народно събрание“ 12, където е и Съюзът на артистите. Негов основен организатор е Румяна Николова. Тя е директор и на фондация „Хомо луденс“, която освен финансиране, получава и „Икар” през 2024-а.

Магазин за Акумулатори

Материалът Халтура в Novinite-Dnes.eu: Ето как се източва културата – зам.-министър Илко Ганев си раздава „порции“ е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ