8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

Храната, която възрастните хора трябва да ядат всеки ден за остра памет и железен имунитет

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кокошите яйца ще помогнат на възрастните хора да поддържат мускулна маса и когнитивна функция, както и да укрепят имунната система. Това споделя общопрактикуващият лекар, диетолог и доктор на медицинските науки Маргарита Королева.
Лекар: Това са най-полезните сушени плодове за възрастните хора

„Яйцата съдържат пълноценен протеин, който изгражда всяка клетка в нашето тяло, клетъчна мембрана, хормони, ензими, поддържа всички биохимични процеси“, обяснява специалистът.
„Протеинът обновява тялото, позволява на възрастния човек да поддържа процесите на регенерация и обновяване на клетъчно ниво. Протеинът е мускулна маса и сила“, казва още д-р Маргарита Королева.

Жълтъкът на пилешкото яйце съдържа мазнини, които са бъдат полезни за мозъчната функция, както и витамини A, D и E.
По колко часа трябва да спят възрастните хора, за да се предпазят от деменция?

Проверка по рама

„Витамините са нашият имунитет. Имуноглобулините се образуват с участието на мастноразтворими витамини (те по-специално включват A, D и E“, казва терапевтът.
Една трета от мазнините в тялото ни се съдържа в мозъчната тъкан. Тя е част от клетъчните мембрани. Ако в диетата няма достатъчно мазнини, това може да повлияе на състоянието на когнитивната функция.

„На възрастните хора се препоръчва да консумират не повече от две яйца на ден, за да получат всички необходими ползи. Трябва обаче да се има предвид, че в някои случаи е възможна индивидуална непоносимост към продукта“, споделя специалистът.

 Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
 

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ