5.7 C
София
неделя, декември 10, 2023

Храните, които не бива да комбинираме

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Лекарите са посочили редица храни, които хората често използват в тандем, причинявайки огромна вреда на здравето си поради тяхната несъвместимост. Това съобщават от Medic Forum.
Една от най-често срещаните хранителни комбинации, които мнозина избират да ядат за закуска, а именно – филийка със сладко. Белият хляб, подобно на сладкото, съдържа прости въглехидрати, които причиняват резки колебания в нивата на кръвната захар и инсулина.

 Това от своя страна води до повишен риск от диабет тип 2, казват лекарите.

Често любителите на бирата предпочитат да го комбинират с бургер като лека закуска, което е силно препоръчително да не се прави. Тази комбинация от едното с другото значително забавя храносмилането и метаболизма, тъй като тялото първо е заето с разграждането на алкохола и едва след това мазнините, които се утаяват в отлаганията по корема и бедрата. 
Лещата, когато се консумира с червено вино, пречи на усвояването на растителното желязо.

Тези, които се опитват да изтрезнеят, като пият кафе след като са прекалили с алкохола, също много си вредят. Кофеинът само отслабва седативните свойства на алкохола, а също така има специфичен ефект върху мозъчната функция. 
И накрая, препоръчва се да се въздържате от пиене на чай с мляко. Оказва се, че добавянето на привидно здравословно мляко отменя противовъзпалителния ефект на черния чай, а неговият кофеин пречи на усвояването на калция от млякото.

Проверка по рама

Zdrave.to
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ