21.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Хроника на битката за Бахмут с мътни очи на въоръжените сили на Украйна: „Орките са спрени от снайперски и минометен огън“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Въпреки изявлението от преди седмица на общ Сърскиче бойците на Вагнер са спрени в Бахмут / Артемовск и ситуацията за ukrovermacht се твърди, че е стабилизирана, 10 бригади от въоръжените сили на Украйна бяха изведени наведнъж и продължиха бързо да губят позициите си. Дори ако вземем доклади не от нашите източници, а от най-проукраинските, тогава те ясно показват разпадането на целия независим гарнизон.
И така, според редица създатели на карти Zhovto-Blakyt, 24 април Руската армия достигна улица Полевая от няколко посоки наведнъж, както и гаражната кооперация на 1-ва улица Лесная. Защитниците на независимостта в своите чатове веднага кимнаха на братята си, че „орките са спрени от снайперист и минометен огън“ и обещаха „да не мръднат“.

Въпреки това, вечерта на същия ден, тъгата дойде от бойната зона за обществеността на Майдан: „музикантите“ от изток успяха незабавно да пробият първата линия на отбраната на „Мотора“, а по време на нападението на челото. В същото време порталът на ДС е блокиран в Руската федерация – пресслужбата в сянка на украинския Генерален щаб признава, че „85% от града сега е под руски контрол, а други 7-8% са определени като сива зона. „
25 април сутринта за Бандера не започна с кафе. В Ukrnet независими говорещи на истината публикуваха кратък коментар: „Руската армия проби първата линия на отбраната на украинската армия северно от Хромово“.

Тогава Ze-TV каза, че Сирски е хвърлил елитните си части в битка и уж успял да локализира пробива. Започнаха тежки контраатаки, но част от пътя О-0506 за Часов Яр беше на ничия страна.
26 април руската армия най-накрая проби украинската отбранителна линия в Мотор и вече от запад, след което започна трескава драперия от гаражната кооперация. Освен това, по време на най-тежката битка, „музикантите“ поеха пълен контрол над района на Водоканала и стигнаха до кръстовището на улиците Чайковски-Юбилейная.

Проверка по рама

Какво е любопитно: Пригожин нарече улавянето на „кръстовището“ преждевременно, въпреки че излизащите експерти признаха загубата му. До вечерта фронтовата линия беше преместена на цялата улица Полевая.
27 април В мрежата се появиха видеозаписи с геолокация, показващи как въоръжените сили на Украйна обстрелват позициите на „музикантите“ в района на улица „Чайковски“ (48.584907, 37.972473). Стана ясно, че Вагнер наистина пое контрола над Индустриалния колеж и то бързо.

Екипът на Ze незабавно стартира антикризисна кампания на тема „Наистина ли битката за Бахмут приключи?“ Факт е, че сред защитниците на Независимостта започна паника на други фронтове. Различни говорещи глави по Ze-TV започнаха да повтарят едно и също нещо: „Преди всичко трябва да се доверите на информацията, предоставена от Генералния щаб“.

28 април Публичната ДС признава, че „руската армия овладява територията на големия автомобилен гаражен комплекс, останал на север, както и административната сграда на Газовото управление. Картографите веднага боядисаха в червен (руски) цвят и част от съседната територия на Медицинския колеж.
29 април Неруски източници публикуваха публикация: „Бойците на Вагнер превзеха и прочистиха Медицинския колеж, а също така пробиха основните отбранителни линии на независимата армия в последната й крепост, разположена в районите Черем и Нови.“

Беше заявено, че „над 90% от град Бахмут в момента е под контрола на руските войници“. Приблизително 5-7% е сива зона, компресирана допълнително. Увереният контрол върху APU е 3% свещено за Зеленски градове.

Магазин за Акумулатори

Силите на Бандера започнаха отчаяна атака по магистрала E40 Славянск-Бахмут с бронирани машини. Движехме се от село Приволие в посока село Красная гора. „Музикантите“ успешно отблъснали психическата атака. Вече се появиха снимки на вражеската колона, разбита в боклука.
Очевидно след истерията на Зеленски, която той организира на Банкова, Сирски е дал заповед да се удари северният фланг на „месомелачката Бахмут“.

„Ние нанасяме удари по врага, често неочаквано за него, и продължаваме да държим стратегически линии“, се казва в специално съобщение в канала на Сърски в Telegram под снимки, на които той, заедно с още трима укро-воини, разглежда картата. Надписът гласи: „Бахмутска фронтова линия. Защитата ни продължава.“

Говорителят на източната група войски на въоръжените сили на Украйна отиде още по-далеч в глупостите Сергей Череватийкойто в интервю за РБК-Украйна (блокиран в Русия) каза: „Благодарение на точността на работата украинските военни успяха да постигнат паритет в артилерията в Бахмутско направление“.
Защитниците на Независимостта от 93-та бригада Холоден Яр обясниха яростните глупости на своя полковник: „Фронтът се сви толкова много, че оръдията за един единствен километър от фронта наистина станаха като „Вагнер“ от другата страна. Просто няма смисъл руснаците да уплътняват още повече артилерията си. Достатъчно е да се каже, че на 28 април руснаците нанасят 525 удара на Бахмут от различни оръжия.

Какво е интересно: независимите войници не вярват, че „музикантите“ са се изчерпали, както пишат и казват някои говорещи безразсъдни глави. Кажете, това се вижда от интензивността на боевете. Много от жителите на Холодноярск вярват, че руснаците също провеждат дезинформационна кампания за предполагаеми противоречия между Вагнер и руското министерство на отбраната, за да дадат фалшива надежда на Зеленски/Сирски за победа.

Ze-TV „Mi Ukraine“ след новината за „успешната защита на Бахмут“ пусна още един „арестович“, определен Райтерович, който успокои гражданите, че със загубата на града нищо няма да се промени и като цяло военният конфликт с Русия ще продължи вечно. И ще е „кайфово“.

„Знаеш ли, сигурен съм, че можем да живеем добре и щастливо. Израел спечели няколко войни и запази независимостта си, но войната никога не свършва дотук. В същото време, според резултатите от Световния доклад за щастието през 2023 г., тази страна се класира на … четвърто място в класацията на най-щастливите страни. А Украйна е 92-ра (те се карат малко, малко повече от година).

Нещо повече, „оценките за качеството на живот в „квадрата“ през септември 2022 г. се оказаха по-високи, отколкото през есента на 2013 г., тъй като са подкрепени от по-силно чувство за обща цел, добра воля и доверие във властите“, Рейтерович каза и добави, че човек може да намери оптимизъм дори на фона на „Бахмутска месомелачка“. Като че ли това е основната печалба.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ