17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Хунтата настръхна: Гербаджии обсадиха прокуратурата при разпита на Бойко за „Барселонагейт“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Депутати и симпатизанти на ГЕРБ обсадиха прокуратурата, докато тече разпитът на техния лидер Бойко Борисов. Той беше призован днес да даде показания по делото за пране на 5 млн. евро, станало известно като  „Барселонагейт“, както и по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ.

„Не разбираме защо се претоплят манджи в момент, в който се работи по съставянето на правителство и по работата върху много сериозна съдебна реформа“, заяви Даниел Митов пред журналисти. Според него държавното обвинение се използва, за да бъде осуетен опитът за реформа в правосъдието и съставяне на кабинет.

Симпатизантите на партията обаче не се изказаха ласково за възможността за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната“. Те не одобряват идеята Асен Василев да бъде финансов министър. Въпреки това, феновете на ГЕРБ скандираха „Бойко, Бойко“.

На излизане от сградата на прокуратурата на ул. „Черковна“, Борисов благодари на своите симпатизанти и заръча на депутатите на ГЕРБ „да отиват в парламента да вършат работа“. Адвокатът му Менко Менков коментира, че Борисов е бил разпитан като свидетел и няма нищо ново във въпросите, които са му задавани.

Проверка по рама

Борисов беше разпитан от Софийската градска прокуратура по разследването за евентуално пране на пари, което се води от испанските власти и засяга имот в Барселона, в който е живяла свързваната с Борисов моделка Борислава Йовчева. Сега предстои Борисов да даде показания и по другата призовка от Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ. В него има твърдения за корупция и злоупотреба с власт.

За двете призовки съобщи самият Борисов на брифинг в началото на седмица. Тогава той заяви, че е призован на разпит в един същ ден и час на две различни места. „В бързината са ми изпратили две призовки по едно и също време. На 2 различни места в един и същи ден! Казвам го, за да се шегувам, но това е факт. Ако не отида на едното, какво ще кажат: „Не се е явил, трябва да го арестуват“ или как. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи?“, заяви Борисов.

О пресцентърът на прокуратурата отговориха, че твърденията за това, че се касае за „стари сигнали“ и внушенията за нередности при прилагането на процедурите не отговарят на истината.

Материалът Хунтата настръхна: Гербаджии обсадиха прокуратурата при разпита на Бойко за „Барселонагейт“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ