20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

Има ли сделка? Стягат кабинет за 4-годишен мандат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Експертен кабинет би могъл да изкара и пълен мандат. Ако той свършва своите задачи в уреденото време и по правилния начин, както са се разбрали политическите субекти предварително, не съм сигурна, че хоризонтът му трябва да бъде къс. …

Експертно правителство може да изкара и пълен управленски мандат, зависи как се процедира и дали се вижда функционалността на такъв вид управление. На това мнение е депутатът от „Има такъв народ“ Павела Митова.

„Бойко Борисов предложи някаква форма на експертен кабинет, защото разчиташе, че по този начин може да получи нашата подкрепа, тъй като от ИТН вече една година говорим за експертен кабинет. 

Но ние не си го представяме като да се поставят условия за това как ще изглежда той предварително – чрез това кой какви постове да заема в него. Ние смятаме, че експертният кабинет трябва да върши работата си, базирайки се върху програми и политики. И трябва да има широка подкрепа от мнозинството народни представители“, коментира тя пред БНР.

Павела Митова подчерта, че в 50-ото Народно събрание трябва да се търси мнозинство за „поправка на вредните промени в Конституцията, които бяха направени от предходното парламентарно мнозинство“.

Проверка по рама

Трябва да се направи и балансиран бюджет на държавата с десни икономически разбирания, изтъкна още тя и подчерта, че „не трябва да се продължава с непрестанното теглене на държавен дълг“.

„Имаме допирни точки с ГЕРБ в желанието ни финансите на държавата да бъдат управлявани по десен способ и за запазване на плоския данък“, подчерта Митова и отново потвърди, че ИТН няма да подкрепи правителство с първия (на ГЕРБ-СДС) или с втория (на ДПС) мандат.

Материалът Има ли сделка? Стягат кабинет за 4-годишен мандат е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ