-1.2 C
София
понеделник, декември 4, 2023

Имотни схеми в „Младост“: Министерство, агенции и прокурори пазят кмета Стефан Стефанов (ВИДЕО + ДОКУМЕНТИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът „Младост“ Стефан Стефанов вместо на подсъдимата скамейка в очакване на присъда за корупция, самоуправство и отказ от изпълнение на служебните си задължения, се явява на вота на 29 октомври с претенция за нов мандат на кражби, алармира информатор на Новините Днес от втория по големина район в София.
Причината е много проста – няколко институции, включително Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане и дори прокуратурата си правят оглушки за криминалните схеми на новопокръстения „столичанин в повече“ от Димитровград.

Новините Днес разполага със сигнали до изброените институции, в които се съдържат данни за престъпления на Стефан Стефанов и неговия кръжец, изсмукващ финансовите сили на района с източване на социалните програми, например, но по тях очевадно не се прави нищо, защо ли?
Разследване на Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов върти незаконен бизнес, отсвири КПКОНПИ (ПЪРВА ЧАСТ)

За разпасалия се кмет на софийския район „Младост“ арх. Стефан Кирилов Стефанов Новините Днес вече разкрихме, че гази закона, въртейки частен бизнес като държавен служител въпреки санкция на КПКОНПИ.

Стефанов беше главен архитект на района от екипа на бившата кметица Десислава Иванчева. На миналите местни избори се яви като независим кандидат, но беше подкрепен от БСП, както и от Мая Манолова.
На вота на 27 октомври 2019-а хитрият архитект успя да заблуди жителите на района, които го направиха кмет. Въпреки това Стефан Стефанов продължава да върти и частния си бизнес, което показват документи, с които редакцията разполага.

Проверка по рама

Корупция в Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов раздаде постове на роднини срещу 2000 лв. на месец (ВТОРА ЧАСТ + ИМЕНАТА)

От декларация пред КПКОНПИ научаваме, че вече на 9 декември, отдавна встъпил в длъжност, районният кмет признава, че е съдружник в архитектурно студио, което по закон е недопустимо.
Новините Днес до прокурор №1: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов смуче европари – 50 000 лева вече изчезнаха (ТРЕТА ЧАСТ + НОВИ ФАКТИ)

Чак на 23 декември 2019-а в друга декларация Стефан Кирилов Стефанов заявява, че е продал дружествените си дялове в две частни фирми – архитектурни бюра.

ИЗМАМА в Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов купи ненужен пикап за 60 000 лв. заради „бонус“ за заместника си (СНИМКИ)

На този фон уж „независимият“ кандидат Стефан Стефанов отново получава подкрепата на БСП, но познайте защо? Дивашка „червена“ имотна схема лъсна от разследване на репортера от телевизията на Волен Сидеров „Алфа“ – Ивелин Николов. Във видеото ще чуете разказите на двама председатели жилищностроителни кооперации Никола Николов – ЖСК „Милано“ и Иван Недков – ЖСК „Елица“.

През 2008 г. няколко семейства купуват право на строеж в район „Красно село“. Подготвят цялата документация и строителна площадка. Когато започват същинската работа по строежа през 2012 година, разбират, че има проблем. Част от терена е на общинската фирма „Пазари Юг“, т.е., чужд. Казват им, че е чужд, но вече са им взели парите. Как Столична община ужили семейства с милиони лева? Как се плаща за среща с Калоян Паргов от БСП, който да им реши проблема.
Как друг общински съветник от БСП им предлага непосилно скъпи адвокатски услуги, за да им реши проблема чрез кантората си, вместо с гласа си в Общинския съвет?

Ще чуете и признание от общински съветник от БСП, който разказва как колегите му работят с ГЕРБ, поради което той се отказва от предстоящите избори, защото не иска да се замесва в далавери:

Магазин за Акумулатори

Материалът Имотни схеми в „Младост“: Министерство, агенции и прокурори пазят кмета Стефан Стефанов (ВИДЕО + ДОКУМЕНТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ