България

ИНТИМНО: Куриерът на ГЕРБ с чувалите пачки от „Хемус” е племенник на „кмета на Симитли, дето спал с Бойко Борисов” (ВИДЕО)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Футболният съдия и бивш служител на НАП Борислав Николаев Колев, арестуван за източването на близо 60 млн. лева от магистрала „Хемус”, които предал към върховете на ГЕРБ и тартора Бойко Борисов, е съдружник във фирмата „Струма Ар Строй” с Велислав Христов Миленков, който е племенник на кмета на Симитли Апостол Апостолов, дочу Новините Днес.

Именно Апостол Апостолов, като представител на ВИС за региона в началото на прехода, унизил Баце с типично за мутрите сексуално наказание, за което пръв съобщи покойният вече собственик на „Агромах” Методи Бачев.

Куриерът с 60 млн. в чували от „Хемус” ПРОПЯ – Борислав Колев работил в софийския НАП, отдел „Ревизии”

Новината за съдружието излезе от проверка на БРРД в Търговския и Имотния регистър.

Проверка по рама

Борислав Колев беше задържан за 72 часа по обвинение за пране на пари – 53 милиона лева за АМ “Хемус”, изтеглени от Интернешънал Асет Банк в “торби и чували”.

Майката на Велислав Христов Миленков е Нина Стефанова Миленкова. Тя е шеф на клона на Първа инвестиционна банка в Симитли и е сестра на Апостол Стефанов Апостолов – кмет на града.

Нейният син Велислав Миленков /роден 83 г./, има бизнес със соларни инсталации и също е футболен съдия като Борислав Колев и вуйчо си Апостолов.

През октомври 2019 г. той регистрира “Струма Ар Строй” заедно с Колев. Пред 24 часа Миленков твърди, че се запознал с „Боби” покрай съдийството, а фирмата нямала дейност.

Само в Новините Днес: Първи арестуван за грабежа „Хемус”! Бившият данъчен Борислав предавал чувалите с пари към Бойко и компания

Кметът Апостолов е близък до ГЕРБ и се прочу покрай бившия шеф на „Агромах” Методи Бачев. На празник в симитлийското село Черниче Бачев беше записан да твърди,  че Апостол Апостолов е имал интимни отношения с тогавашния премиер Бойко Борисов. Самият Апостолов също присъствал на празника.

Магазин за Акумулатори

След като видеото на Бачев стана хит в социалните мрежи, Бачев беше арестуван за кратко с неясно обвинение. Кметът на Симитли отрече официално информацията с думите „Не съм спал с Бойко Борисов”.

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ: Бойко гепил кола на ВИС-2, наказали го по мутренски на безлюдна поляна на Витоша (ВИДЕО)

Срещу “Агромах” започна прокурорска акция. Офиси на фирмата бяха обискирани и в тях бяха намерени милиони евро кеш. Впоследствие делото потъна и се спихна без повдигнати обвинения, но „Агромах” се преименува на „Грома Холд”.

Двама починали в схемата „Хемус”

Методи Бачев е част от схемата, с която са източени милионите от „Хемус”. Той почина изненадващо от инфаркт след лека операция на 5 юни 2020 г. Към този момент Бачев е собственик на фирмата „Бул Строй Груп ИГ” ЕООД.

Според разследващите веднага след смъртта на Методи Бачев и преди да е вписан новия собственик, което става през август 2020 г., “Бул Строй Груп ИГ” е започнала да получава милиони от “Водно строителство – Благоевград”, свързана с “Грома холд” /бившата “Агромах”/. За периода 11 юни 2020 г. до 27 юни 2021 г. към тази фирма са преведени 70 530 000 лв.

В държавата на ГЕРБ: Бедняк изтегли в чували 18 млн. от АМ „Хемус” и… умря от Covid (ПРОДЪЛЖЕНИЕ)

След това “Бул Строй Груп ИГ”  започва превежда парите на четири фирми – бушони, създадени или прехвърлени на малоимотни лица и ромски активисти. Впоследствие пълномощници на фирмите теглили милиони кеш и ги предали на един и същ “човечец”, както го нарече зам.-шефът на ГДБОП в телевизионно интервю.

„Човечецът” се оказа именно Борислав Колев, който е присъствал на тегленето на парите, твърдят разследващите. Според тях Колев, който е бивш старши инспектор в ТД на НАП София е организирал схемата с фирмите – бушони и пълномощниците.

Методи Бачев не е единственият починал в схемата. Най-голямата сума е изтеглена кеш с пълномощно оформено на Красимир Димитров Митриков, малоимотно лице от село Златия, показа разследване на БРРД и Зов нюз.

Той получил на каса 18 618 077 лв. като пълномощник на фирмата “Виндор Монтана” ЕООД, след което починал от Covid-19. Информацията ни беше потвърдена от вътрешния министър Бойко Рашков пред журналисти. Той каза, че се надява в тази афера да няма и други жертви на коронавируса.

Материалът ИНТИМНО: Куриерът на ГЕРБ с чувалите пачки от „Хемус” е племенник на „кмета на Симитли, дето спал с Бойко Борисов” (ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button