32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Истината за EVN в Novinite-Dnes.eu: Ето как австрийският монополист съсипва бизнеса (ЧАСТ II + документи)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Сигнал до Novinite-Dnes.eu, с който са запознати Министерството на енергетиката, МВР, Прокуратурата на Република България и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), разкрива истината за австрийския монополист EVN и по-точно за незаконните действия на неговото дружество „Електроразпределение ЮГ” ЕАД.

В първата част на нашето разследване ви разказахме как уличената в схеми с обществени поръчки чужда компания, които представляват реална заплаха за националната сигурност на България, съсипва бизнеса и буквално се гаври с бизнесдамата от Бургас Алла Волошина, която стои зад „Палома Солар” ЕООД с отказ да я свърже в мрежата си при наличието на договор.

Необяснимото бездействието на служители в EVN е директно нарушение на правата на българската фирма, която е поставена в позиция да не работи, което освен финансови щети, съсипва здравето и семейството на пострадалата бургазлийка.

Съгласно т. 7.1 от предварителния договор австрийците дължат обезщетение заради неизпълнение на договора от страна на EVN.

ЕВРОСКАНДАЛ в Novinite-Dnes.eu: EVN застрашава националната сигурност на България – 10 въпроса до шефа Йоахим Гасер

Проверка по рама

Ето какво още пише в сигнала до отговорните институции и Novinite-Dnes.eu ощетената от EVN Алла Волошина:

В отговор на безкрайните многомесечни молби от моя страна и от страна на мои представители, писмени и устни по телефона до клиентския електроцентър (КЕЦ) на „”Електроразпределение ЮГ” ЕАД, както и при лични посещения в офиса на КЕЦ Карнобат, аз получавам само лъжи и празни обещания от ръководството. Във връзка с посочените противоправни и незаконосъобразни действия на „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД и КЕЦ Карнобат аз понасям големи финансови загуби, морални вреди и увреждане на здравето ми.

Сигнал до прокурор №1 в Novinite-Dnes.eu: „EVN” съсипа здравето и семейството ми (ЧАСТ 1 + ДОКУМЕНТ)

Предвид гореизложеното:

– Моля да създадете работна група от компетентни грамотни специалисти от МВР и Комисията за енергийно и водно регулиране и да проведете задълбочено, добросъвестно разследване на фактите и обстоятелствата по моя сигнал за проверка

– Моля, МВР и прокуратурата на Република България да дадат законосъобразна правна оценка на действията на ръководството на „Електроразпределение Юг“ и КЕЦ Карнобат срещу мен и да образуват наказателно производство

Магазин за Акумулатори

– Моля да помогнете на мен, Алла Волошина, управител и собственик на „Палома Солар” ЕООД, да възстановя законните ми права като инвеститор и собственик

– Моля да бъде извършена проверка по случая, респективно да се разпоредите да ни бъде изпратен в най-скоро време окончателният договор за присъединяване към електроразпределителната мрежа на обекта, описан по-горе и не на последно място да анализирате действията и евентуално бездействията на конкретните служители, причинили тази забава, с цел вземане на съответни мерки .

Материалът Истината за EVN в Novinite-Dnes.eu: Ето как австрийският монополист съсипва бизнеса (ЧАСТ II + документи) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ