България

История от дървената мафия: Как Камата посече Красимир Дачев – за какво бе осъден ликвидаторът? (ДОКУМЕНТ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Комунистическата креатура Красимир Дачев отнесе звучен шамар от Христо Стоичков, след като ликвидаторът на бизнеси се опита да забърка Камата в схеми на дървената мафия.

Новините Днес до прокуратурата: Красимир Дачев дал 6 млн. лв., за да „спести” 20 бона глоба? Какви престъпления прикрива ликвидаторът с изваждане от публичност на „Свилоза”?

В средата на октомври 2013-а се разгоря скандал, който завърши с присъда за криминалния приватизатор от Свищов. Самоуверен заради силата на ДС и нейните метастази зад гърба си, лекоатлетът, изпратен от комунистическата върхушка през 1984-а да учи в Залцбург, Австрия, бе посечен от Камата, когото набеди за… тартор в дървената мафия.

В случая имаме класическо изпълнение на старата мъдрост „Крадецът вика: Дръжте крадеца” – най-големият частен собственик на гори в България, заграбил бизнес, който отчаяно се нуждае от дървесина – „Свилоза“, да обвини Камата в поголовна сеч.

Красимир Дачев лъсна в схеми на дървената мафия за 17 млн.! Как изсякоха Родопите?

Новините Днес вече разкри, че Дачев е участвал в оголването на Родопите. Схемата вече е ясна – близо 20% от продаваната дървесина в България е обект на дългосрочни договори.

СИГНАЛ до НАП: Криминални сделки между Едоардо Миролио и Красимир Дачев щипнаха 10 милиона евро със „Свилоза – ЗИК” (СХЕМАТА)

В 6 държавни стопанства през 2022 г. са действали 87 договора от този тип, като 11 от тях са сключени при реална конкуренция, а за 76 са направени за точно определена фирма.

Сред тези, които са се възползвали, са „Свилоза” на милиционерския син Красимир Дачев, „Кроношпан България”, „Кастамону България”, „Монди Стамболийски”, „Братя Коцеви”, „Маркони груп лес”, „Експрес-79”. И понеже в 76 от търговете е допуснат само по 1 участник, дървесината е продадена на символична цена.

ПОРЕДИЦА на Новините Днес: „Бизнесменът“ Красимир Дачев, взимал акъл от Тодор Живков, лъсна в афера с фалшиви документи (ПЪРВА ЧАСТ)

Как се стигна до присъдата за Красимир Дачев

Всичко започна, след като носителят на „Златната топка” за 1994 г. Христо Стоичков отвърна на обвиненията на Красимир Дачев, че е получил 150 000 тона дървесина благодарение на покровителството на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров – Емо Фаса. Легендата на ЦСКА и Барселона бе категоричен, че няма нищо вярно в това твърдение и заплаши засмукващия бизнеси със съдебно дело.

Призив на Новините Днес: Изтрийте корупционното петно „Красимир Дачев“ от герба на Свищов (МРЪСОТИИТЕ на приватизатора)

„С дърва не се занимавам, но с дърводелци съм се занимавал. Явно този човек използва името на Христо Стоичков, за да стане известен със своята безизвестност“, коментира тогава Камата в студиото на bTV.

Милиционерският син Красимир Дачев се прави на бизнесмен с менте биография (РАЗСЛЕДВАНЕ)

В предаването обаче отново се включи беловласият схемаджия Дачев, който настоя, че Ицо стои зад добива на дървесина. Бизнесменът обаче се огъна и започна да обяснява, че не разполага с документи, както твърдеше ден по-рано, но от година хора, които му продавали дървесина (стока, която подлежи на контрол от страна на Министерството на земеделието и МВР през Наредбата за контрола и опазването на горските територии, б.ред.), казвали, че вземали суровината от Стоичков. Това обаче доведе до истински взрив от Камата. Той започна да говори директно на „ти“ на Дачев.

Мафия + бизнес: Гангстерът Исмет Шабан – Фатик прави Красимир Дачев милионер (ДОКУМЕНТ)

„Ти мен познаваш ли ме?“, попита Стоичков. „Не“, отговори Дачев. „Аз продавал ли съм ти дърва при теб, да съм идвал при теб?“, продължи голмайсторът на САЩ’94 и отново получи отрицателен отговор.

„Имам ли аз документи и фирми, че продавам дърва?“, попита още бившият футболист. Дачев отново отговори отрицателно.

Стоичков за кратко мина на уважителна форма и се обърна към Дачев с думите: „Вие не знаете какво значи един уличен полицай, който ме разследваше за черно тото, къде е той сега. Използвате името на Христо Стоичков да станете известен с вашата безизвестност.

Участва ли Красимир Дачев в трафик на крадени автомобили? Защо личният му шофьор се оказа голям шеф в офшорки на назначения милионер? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Затова, че споменавате моето име, ще заведа дело. Както си искате, оправяйте се“, отсече Стоичков. „Имате право“, примири се Дачев.

Футболният колос изпълни заканата си – заведе дело и осъди ликвидатора Красимир Дачев за неимуществени вреди на стойност 25 000 лева.

Сигнал на Новините Днес до НАП: Укрива ли доходи сенчестият милионер Красимир Дачев? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Съдебното решение дойде на 16 юли 2021 г., 8 години след изцепката на ДС творението Красими Дачев по bTV. Така Дачев трябва да плати и законната лихва до 18 октомври 2017 г., плюс разноски на стойност 2175 лева, от които 1000 държавна такса, 175 лева за експертиза и 1000 лева адвокатски хонорар.

Грабежът „Свилоза” – как Красимир Дачев открадна предприятие за $100 милиона срещу НУЛА ЛЕВА (СХЕМАТА + УЧАСТНИЦИТЕ)

Съдът отхвърля частта от разликата до 50 000 лева – частичен иск от 100 000 лева като неоснователен. Заради това Стоичков ще трябва да плати 700 лева на Дачев.

Материалът История от дървената мафия: Как Камата посече Красимир Дачев – за какво бе осъден ликвидаторът? (ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort