ЗдравеСветовни Новини

Италия избухва в протести срещу зелени паспорти | Новините Днес

Източник: Remnant Army

Италия е разтърсена от протести в цялата страна, когато избухва съпротива срещу плана за зелени паспорти

 

Дългокорейците в много градове обещаха да блокират пристанищата, докато правителството не премахне закона за „зелените проходи“.

 

Проверка по рама

„Зеленият пропуск“, който е задължителен план за ваксинация, с изключение на името, принуждава работниците от публичния и частния сектор да се ваксинират, за да събират.

Работниците, които се опитват да си свършат работата, без да се ваксинират, ще бъдат отстранени без заплащане и ще бъдат глобени до 1500 евро.

 

Системата също е задължителна за всеки, който иска да влезе в редица заведения, като училища, университети, музеи, стадиони, театри, фитнес зали и места за сядане на закрито в барове и ресторанти.

Въпреки че Ройтерс погрешно описва днешните протести срещу системата като „разпръснати“, в действителност те са широко разпространени.

 

Магазин за Акумулатори

Предприемачът Уго Мендес Донели състави нишка в Twitter, илюстрираща интензивното ниво на реакцията.

„Много граждани не ходят на работа“, туитира той. „Мога да кажа, че има много, защото няма трафик. Имахме такава тишина, в моя район, само по време на задържането ”.

 

Според Донели, въпреки че медиите се опитват да омаловажат броя на протеста, в пристанището на Триест има около 10 000 протестиращи.

 

„Те също имат голяма подкрепа“, добавя той. „Хората носят храна, защото работниците ще охраняват пристанището 24 часа в денонощието, без прекъсване, докато правителството не премахне закона за„ зелените проходи “.“

Студентите от Болоня също излязоха на протест срещу мандата.

Протестиращите излязоха и на улиците в Римини и Удине.

 

 

Както и в Ла Специя и Милано.

Донели посочва също как синдикатите, представляващи войниците и полицията, им казват да се присъединят към протестите.

Съгласно закона, който е описан като тест за Европа, на неваксинираните в Италия също беше забранено да използват градски транспорт на дълги разстояния, което означава, че празниците, работните пътувания и посещенията на членове на семейството са станали невъзможни за мнозина.

„Зеленият пропуск“ също проследява местоположението на човек, показвайки за пореден път, че това е документ за цифрова самоличност

Новините Днес

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button