ВМЕСТО ОСТАВКА: Иван Гешев става подсъдим (ВИДЕО)

Счетоводна Къща ИРМАТИ

Иван Гешев не си подаде оставката навреме, затова сега му предстои да стане подсъдим.

„След смяната на Висшия съдебен съвет главният прокурор Иван Гешев ще бъде отстранен, а след това ще стане и обвиняем“, заяви Татяна Дончева в предаването „(0)позиция“ на „Сега“.

„Да се очаква от сегашния висш състав на прокуратурата да разследва Пеевски, е наивно. Кой да го направи? Сийка Милева с образование от ЮЗУ в Благоевград?!

Или двете следователчици – заместнички на главния прокурор, със семплите си възможности? Но аз знам, че в прокуратурата има и млада генерация, която е по-подготвена“, съобщи Дончева.

„Гешев не се съобразява с общественото мнение, в цивилизована страна той вече трябваше да си е подал оставката – особено след новите протести. Но той, очевидно, не е такъв човек.

Новините Днес

Тя прогнозира, че „ако протестните партии – „Изправи се! Мутри вън!“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, получим на изборите достатъчно парламентарна подкрепа, можем да преминем към предсрочно прекратяване на мандата на този ВСС, което ще отключи процедурата по прекратяване на мандата на Гешев.

Бойко заповяда: Гласовете в урните само за ГЕРБ, иначе ще ви гоня до дупка (Тошко Попов слушка и папка)

Да, ще коства няколко месеца, но това е пътят, по който трябва да се върви. Има и друг вариант, онези, които го наложиха, без да отчитат, че милиционерското му образование не позволява да влезе в обувките на гл. прокурор, да го посъветват да подаде оставка. Няма нужда от гърчене в стил „Защитниците на Брестката крепост“.

Татяна Дончева призова към търпеливост и последавателност, за да има промяна. „12 години до най-високо равнище са поставяни неподходящи хора – те са вече цяла мрежа от съпротивляващи се.

Въпросът с кадровия потенциал – не само в съдебната система, е ключов. Защото са поставяни прости хора с ботуши и след тях остава само отъпкана, съсипана земя.“, заключи Дончева.

Рашков: Прокуратурата е сезирана за Борисов ! Съдия по делото, за което става въпрос е Ушев

източник: Народ.БГ

Счетоводна Къща ИРМАТИ
Related Posts