България

Изборът пред нас: Истински държавник или популист-лъжец от ГЕРБ!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Да си достоен държавник, не означава да вземаш популярни и лесни решения. Да си обединител, не означава да си удобно на всички „конферансие”, а да отстояваш позиция и да убеждаваш хората в нея. Да си достоен, означава да можеш да признаеш и когато си сгрешил!

Така постъпи президентът Румен Радев на срещата със служебните министри по повод изострянето на обстановката, свързана с COVID-19 и въвеждането на  „Зелен сертификат”, който е непопулярен сред близо 80-те процента българи, които не са се ваксинирали.

Най-лесното за Румен Радев щеше да бъде да постъпи по бойкоборисовски – лично да нахока министрите и да смекчи мерките предизборно, за да изиграе ролята на добрия Бащица.

Като достоен български офицер и държавник Румен Радев застана зад експертизата на своите министри и се обоснова, че животът и здравето на хората са по-важни от личния рейтинг и изборния резултат. Но и не спести критики към екипа за начина, по който бяха въведени мерките без гратисен период, който да позволи на семействата и бизнеса да се съобразят с тези радикални промени. Бе отчетена и грешката за липсата на проактивна информационна кампания за ваксините.

Обратно бе поведението на Бойко Борисов, който „отваряше” и „затваряше” държавата според личните му предизборни и бизнес сметки, който флиртуваше с чалга и фитнес клубовете, докато институциите на културата и духовността бяха под ключ. По негово време болни умираха на стълбите пред болниците, бяхме първи по смъртност в света, а ваксините се превозваха в камиони за кренвирши. Правеха се мрачни експерименти като нощните бфинги на Щаба и Великденското послание на Борисов, че ще складира трупове по детските площадки. Бяха забранени разходките в паркове и планини, а Банско бе блокирано, бяха въведени КПП-та на големите градове само заради няколко заразени. Борисов и неговите министри не се справиха с пандемията и заради тяхната политика хората до днес нямат доверие в мерките на властта.

Вярваме, че с отговорността си президентът Радев ще вдъхне доверие на процеса и резултатите ще бъдат видими съвсем скоро!

Проверка по рама

Той бе достоен лидер през първия мандат и ще бъде такъв и в следващите пет години!

Проф. Светлана Шаренкова

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button