4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Избягвайте тези храни преди лягане – развалят съня

ПРОЧЕТИ СЪЩО

1. Кофеинови храни и напитки
Кафето е любима сутрешна напитка, която ви дава енергия и стимул да започнете новия ден. Това е така, защото кофеинът стимулира централната нервна система и повишава чувството на бдителност и дава енергия.

Затова напитките с кофеин и храните, като шоколадови продукти, могат да повлияят негативно на съня и да ви държат будни през нощта.
Липсата на сън поради консумация на кофеин късно през деня може да ви накара да пиете много кофеин на следващия ден, за да противодействате на чувството на умора. Така създавате един вреден цикъл на деня и разваляте добрия сън. Ако сте особено чувствителни към кофеина и знаете, че ви влияе по този начин, е най-добре да го избягвате.

Кои са най-подходящите храни за вечеря след 50-годишна възраст?
А ако искате да останете будни?

Проверка по рама

Ако използвате кофеин, за да останете будни, ако работите нощем – това не е най-добрата идея. Проучванията показват, че употребата на кофеин, за да останете будни през нощта, може да доведе до значително намаляване на качеството на съня като цяло.
2. Пикантни храни

Пикантните храни влошават храносмилането и симптомите на киселини и киселинен рефлукс. А когато легнете симптомите могат да се засилят и да ви държат будни през нощта. Затова е добре да откажете тези храни преди лягане.

Яденето на много пикантни храни, като люти чушки, леко повишава телесна температура, което също може да наруши съня.
Храни, които ще подобрят сексуалния живот

3. Мазни храни

Магазин за Акумулатори

Изследванията показват, че по-големият прием храни с високо съдържание на мазнини, особено на наситени мазнини, може да повлияе негативно на вашия сън.
Проучване, включващо 459 жени, е установило, че колкото повече общи мазнини и наситени мазнини консумират участниците, толкова по-малко е общото им време за сън.

Яденето на мазни и тежки храни през нощта може да повлияе на способността ви да заспите. Докато спите храносмилателният тракт се забавя, така че яденето на мазна храна може го претовари.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ