Криминални

Изчезна култовия бизнесмен от сивия сектор в Черноморец Весо Бургазата

От вчера около 09:30 часа е в неизвестност една от най-популярните фигури на сивия сектор в бизнеса Весо Петров, по прякор Бургазата, от Черноморец. Според източник на Флагман.бг, последно Бургазата е бил със сина си на ресторант.

На сутринта му казал, че отива до магазина. Момчето забелязало, че баща му взима ключовете за една от многото коли, които притежава, но след като не се е прибрал няколко часа, забелязало, че телефонът му и всичките му документи са в спалнята му.

Уведомил веднага чичо си Здравко. Все още не са минали 24 часа и братът Здравко Петров не може да го обяви за издирване, но е вдигнал на крак полицията от РУ-Созопол.

За странното изпаряване на Весо Бургазата Флагман.бг узнал от два независими източника.

50-годишният Весо Петров и брат му Здравко Петров се занимават с всякакъв вид бизнес от зората на демокрацията, имат огромни контакти в ъндърграунда. Собственици са на строителна фирма, която има обекти, както в столицата, така и в родния им град Черноморец. През годините са притежавали мандра и фурна.

През последните години обаче, Весо започнал да поема ангажименти, свързани с изнудване и заплахи. При един от най-големите спорове за концесиониране на плаж и подялба на недвижимости в Черноморец между двама бизнесмени, Бургазата е застанал на страната на единия от тях, при което, в крайна сметка, преди 4 месеца е получил обвинение от Окръжната прокуратура в Бургас за изнудване и заплахи. Задържан е под стража, а след това 3 месеца е бил под домашен арест с гривна, тъй като зад гърба си е имал условна присъда за подобно престъпление.

Весо Бургазата е разведен, има син и дъщеря. Според хора от подземния свят, изчезването му прилича изцяло на случая с Руслан Михов – първият шеф на „Аркус” в Бургас, чието разложено тяло бе открито през 2005 година.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort