32.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

ИЗМАМА в Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов купи ненужен пикап за 60 000 лв. заради „бонус“ за заместника си (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът на софийския район „Младост“ Стефан Стефанов лъсна в поредна мръсотия, с което заслужава да влезе в дневния ред на прокуратурата в качеството си на обвиняем, разкри източник на Новините Днес, като се позова на документи, предадени на спецслужбите.

Разследване на Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов върти незаконен бизнес, отсвири КПКОНПИ (ПЪРВА ЧАСТ)

След като се оказа, че Стефан Стефанов като главен архитект в разрез със закона е въртял частния си бизнес, след разкритията, че използва европейски средства за социални програми, за да уреди роднините на якичките от своята свита с тлъсти заплати без никаква работа и за капак вече е започнал да скубе пари по новия проект „Грижа в дома”, изскочи ново престъпление, за което ви разказваме в третата част на нашето разследване за безобразията на Стефан Стефанов.

Ето такъв ненужен автомобил купил с общински пари кметът Стефан Стефанов, за да издейства отстъпка за своя заместник, който си купил същия пикап…

Удобно забравена от папкащите чиновници в „Младост“ е една абсурдна покупка на кмета Стефанов още в началото на мандата му като кмет – през 2020-а. Тогава ни в клин, ни в ръкав архитектът налял 54 000 лева общинска пара в закупуването на пикап с висока проходимост 4х4 мицубиши L200 от „Мицубиши Моторс София – Балкан Ауто”.

Проверка по рама

Кола, каквато би била нужна на администрацията в родопска община като Ардино, да речем, не и на мързеливците в „Младост“.

За да е пълен абсурдът повярвалият в своята безнаказаност Стефан Стефанов, който на 29 октомври ще драпа за втори финансово сладък мандат, дори тунинговал всъдехода, като стойността му набъбнала до 60 хиляди лева.

Корупция в Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов раздаде постове на роднини срещу 2000 лв. на месец (ВТОРА ЧАСТ + ИМЕНАТА)

Нецелесъобразността на подобна сделка от гледна точка на потребностите и интересите на хората в района е безспорна, но тук покупката на въпросното високопроходимо мицубиши завива в посока откровено престъпление.

Зад налетите в ненужната кола общински 60 000 лева лъсва скритата цел, която в крайна сметка схемаджията постига: предоставяне на финансова облага на един от приближените си.

Ето я и далаверата – няколко дни след закупуването на абсолютно ненужния пикап зам.-кметът Любомир Миладинов първо тества, а след това си купува същия модел автомобил!

Магазин за Акумулатори
Ето ги тарикатите, безчинстващи в район „Младост“

На заспалата прокуратура ще й стигне ли акълът да направи обоснованото предположение, че цената на мицубишито на зам.-кмета Миладинов е повлияна чувствително надолу именно заради сделката с напълно ненужния за общината автомобил?!

Новините Днес до прокурор №1: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов смуче европари – 50 000 лева вече изчезнаха (ТРЕТА ЧАСТ + НОВИ ФАКТИ)

И след като му просветне, държавното обвинение може да проведе разследване, да установи фактите и да изправи пред съда далавераджиите в „Младост“.

И така, да е ясно – размерът на финансовата облага, осигурена от кмета Стефан Стефанов за зам.-кмета Любомир Миладинов може да се докаже много лесно с проверка, ако още има прокуратурата, естествено, завърши информаторът на Новините Днес.

Очаквайте четвърта част с нови разкрития за компрометирания кмет на „Младост“ Стефан Стефанов, когото БСП ще подрепи за втори мандат

Материалът ИЗМАМА в Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов купи ненужен пикап за 60 000 лв. заради „бонус“ за заместника си (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ