18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

ИЗНЕНАДА: Ето го бъдещия главен прокурор!

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Настоящият зам. главен прокурор Мария Павлова е най-вероятният наследник на поста главен прокурор. Дамата дори и в момента е негласният щеф на държавното обвинение, понеже и.ф. прокурор №1 Борислав Сарафов се бил покрил и никой не го виждал, пише „Галерия”.

Негласна тайна е, че бъдещият пръв обвинител ще трябва да мине през одобрение от американското посолство. Според наши източници напоследък Павлова три пъти е била на столичната улица „Козяк“.

53-годишната пловдивчанка е приемана добре в правораздавателната система.

Тя беше министър на правосъдието в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков, както и заместник на последните трима министри – служебните Янаки Стоилов и Крум Зарков и настоящия Атанас Славов. И тримата имат добро мнение за нея.

В периода 1998 -2006 г. тя е следовател в Столичната следствена служба; Между 2006 и 2012 г. е прокурор в Софийската районна прокуратура. От 2012 г. е на работа като следовател в Националната следствена служба. През 2016 г. е избрана за член на Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на ВСС.

Проверка по рама

Според наши много сериозни източници съдбата на бъдещия кабинет и разнобоят между ГЕРБ и ПП-ДБ не е само заради имената на някои министри – като проваления на отбраната Тодор Тагарев, наричан „хубавата Елена” на сглобката, енергийния Румен Радев или финансовия Асен Василев.

Именно тези предположения насочваха фокуса на раздора към тези персони. Истината е, че проблемът и препъникамъните са в шефовете на регулаторите и в името на главния прокурор и съдебната реформа. Всичко друго е замазване на очите за лековерната публика.

Материалът ИЗНЕНАДА: Ето го бъдещия главен прокурор! е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ