11.8 C
София
събота, септември 30, 2023

ИЗПИРАНЕ: Борислав Сарафов прекрати „Чекмеджегейт“ за пачките и кюлчетата на Бойко

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Главният прокурор Иван Гешев потвърди, че не е бил уведомен за прекратяването на наказателното производство, станало известно като „Чекмеджигейт“. В него се проверяваха снимките с кюлчета и евро на чекмеджетата в спалнята на Бойко Борисов в премиерската вила в Бояна, правени от т.нар. Мата Хари.
Няма как Борислав Сарафов да прекрати каквото и да е, той няма такива правомощия по закон, каза още Гешев и няколко пъти подчерта, че има пълно доверие на наблюдаващия прокурор, който е прекратил делото. Гешев отказа да коментира възможността върху него да е упражнено влияние отвън. „Напълно вярвам в интегритета на този прокурор и на всички прокурори от Софийска градска прокуратура“, натърти Гешев пред 24 часа.

Той научил за прекратяването на делото от публикацията в Биволъ, която познати му препратили. Колеги му потвърдили, че на 10 май наистина има постановление за прекратяване на производството. „Няма законово задължение главният прокурор да бъде уведомяван“, подчерта още Гешев, който по това време е бил в САЩ. Няма и забрана за това, така ме при добро желание биха могли да го уведомят, но не са, отрече той.
Предстои проверка от Върховна касационна прокуратура на въпросното постановление – така е по закон, защото делото е под специален надзор. Тя може да го потвърди или да го отмени и да даде указания.

„Нямам съмнение в интегритета на наблюдаващия прокурор, изключвам възможността да е бил повлиян, отново повтори Гешев. Това не изключва  възможността при проверка да се открият грешки“, каза още той.
Материалът ИЗПИРАНЕ: Борислав Сарафов прекрати „Чекмеджегейт“ за пачките и кюлчетата на Бойко е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ