Криминални

Изправят на съд 26-годишен за убийство на англичанка

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Денислав . Р., на 26 години, за убийство на 62-годишна жена в с. Ново село.

Обвинението срещу Денислав Р. е за това, че на 17 февруари 2021 г. в с. Ново село, в жилището на пострадалата, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Т. Е., (с британско поданство, постоянно пребиваваща в Република България), чрез нанасяне на прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото с нож и посечни рани по главата с права лопата, като смъртта е причинена от тежка открита черепно – мозъчна травма.

Обвиняемият и пострадалата имали връзка, която в края на 2020 г. прекратили по настояване на жената, тъй като тя се страхувала от Денислав. След раздялата им, въпреки нежеланието на англичанката да продължи отношенията си с обвиняемия, той продължил да търси контакт с нея по телефона.

На 16 февруари 2021 г. обвиняемият отишъл с такси до селото. Пренощувал в изоставена къща, в съседство с къщата на пострадалата, а на сутрин отишъл в дома ѝ. Между двамата възникнала конфликтна ситуация, при която обвиняемият станал агресивен и взел решение да я убие. Въпреки съпротивата на пострадалата, Денислав ѝ нанесъл множество удари с нож и с лопата по главата и тялото ѝ.

След като я убил, той скрил тялото в стопанска постройка, влязъл в къщата и пренощувал там. На сутринта започнал да копае изкоп в двора, за да зарови трупа и да заличи следите от престъплението. През това време приятелите на пострадалата отишли до дома ѝ, за да я търсят и видели обвиняемия. Като ги забелязал, той побягнал в неизвестна посока. Жената пък била открита мъртва в стопанска постройка.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort