Криминални

Изправят пред съда Иво Даскалов, убил трима на Околовръстното

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Иво Даскалов /47/, който на 2 май 2021 година – Великден, на Околовръстното шосе предизвика катастрофа, в която загинаха трима души.

На посочената дата обвиняемият Даскалов бил със свои близки и познати в къща в село Бойково, където празнували Великден. Около 21,30 ч. заедно с Георги К. и Радослав У., се качили в лекия автомобил „БМВ – Х5“. Колата шофирал Даскалов, въпреки че през деня употребявал алкохол. Те тръгнали в посока към Пловдив. Георги пътувал на предната седалка, а Радослав – на задната, зад шофьора.

Даскалов се движел с автомобила по Околовръстното шосе на Пловдив. В момента на инцидента той управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта 2,17 промила и със скорост от 180 км/ч при разрешени 90 км/ч за пътно превозно средство категория „В“ извън населено място. Той предприел маневра изпреварване, но не успял да се върне в напуснатата от него пътна лента, в резултат на което настъпил челен сблъсък с идващия отсреща лек автомобил „БМВ – 730 Д“, управляван от Николай Иванов. Вследствие на сблъсъка на място загинали Николай Иванов и Радослав, а Георги починал впоследствие в болницата.

Според техническата експертиза, причина за катастрофата е управление на лекия автомобил от Даскалов след употреба на алкохол, с превишена скорост и предприемане на изпреварване по време и място, когато това не е било безопасно, пише TrafficNews.

Спрямо Даскалов е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 20 000 лева от Апелативен съд – Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив му е наложена забрана за напускане пределите на България и му е иззето свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Проверка по рама

Престъплението е квалифицирано по чл. 343, ал.3, б. Б, вр ал. 1, б.В, вр. 342, ал. 1 от НК. Случаят е определен като особено тежък.

Наказанието за посоченото престъпление е от 5 до 20 години лишаване от свобода и лишаване от правоуправление.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort