13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

Изринете ПП! Кирил Петков искал приятел на Татко Петко да прави изборите – кой е Кирил Ценкин?

ПРОЧЕТИ СЪЩО


„Продължаваме подмяната” трябва да бъдат изритани от политическата сцена! Пореден коз на гневните към ПП българи даде невнятният Кирил Петков, който поискал оперативният щаб на изборите да бъде ръководен от зам.-министърът на МВР Кирил Ценкин, който се оказа… личен приятел на баща му Петко Петков, станал печално известен като Татко Петко.

Преди Ценкин е бил в НСО и като такъв охранявал Просто Киро. Понеже бил личен приятел на Татко Петко, канадецът Киро дори искал да го направи шеф на Националната служба за охрана.

Новината, че изборите трябвало да ти прави приятелят на Татко Петко МВР шефът коментира така: „Тогава аз му казах, че това много трудно може да се случи и дори е невъзможно, тъй като винаги назад във времето, а и за напред, ще бъде и е бил главния секретар. Няма как лице, което е част от политическия кабинет да бъде ръководител на оперативния щаб“.

Журналистите, отразяващи работата на Министерския съвет обаче, го познават като охранител на много от премиерите на прехода. Кирил Ценкин е запомнен зад дясното рамо на Кирил Петков, а преди това – на Бойко Борисов и Пламен Орешарски, както и на редица служебни премиери.

Охранявал е и Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи.

Проверка по рама

Кирил Ценкин е завършил магистратура със специалност „Логистика на сигурността и отбраната“ във Военната Академия „Г. С. Раковски“, четем в официалната му визика.

Материалът Изринете ПП! Кирил Петков искал приятел на Татко Петко да прави изборите – кой е Кирил Ценкин? е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ