България

Извънредно! Румен Радев разпуска парламента на 16-и септември

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 16 септември, четвъртък, в изпълнение на конституционните си правомощия държавният глава Румен Радев ще назначи служебно правителство и ще разпусне Народното събрание.

Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Решението на президента е в синхрон с молбата на парламентарния шеф Ива Митева, която настоя да бъде забавен указа за разпускане на НС, за да бъде проведено заседание в сряда. Призивът си тя отправи в тв ефира.

Тя обяви, че няма да свиква извънредно заседание в понеделник с дневен ред Закона за защита на лицата, защитени във връзка с наказателното производство, което искане бе отправено малко след полунощ в петък срещу събота от “Демократична България” съвместно с “Изправи се БГ! Ние идваме” и представители на “Има такъв народ”. Те бяха събрали 48 подписа за свикване на извънредно заседание на парламента и настояха това да се случи в понеделник.

Митева обаче заяви, че няма как в понеделник да свика народните представители, защото така ще извърши нарушение на правилника.

От „Демократична България“ настояха извънредно заседание да бъде свикано утре, за да бъде обсъден проектът за закриване на специализирания съд и прокуратура и законопроектът за Висшия съдебен съвет (ВСС).

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

магазин за авточасти
Back to top button