2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

ИЗВЪНРЕДНО: Съдът пусна Васил Терзиев да стане кмет на София

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Избраният за кмет на София Васил Терзиев от жълтопаветните „Продължаваме промяната – Демократична България“ – „Спаси София“ може да встъпи в длъжност като кмет на София, въпреки че през това време ще върви дело за машинациите покрай избирането му.
Административен съд – София-град (АССГ) е отхвърлил жалбата на останалата втора на местните избори в столицата Ваня Григорова и Иван Таков, председател на БСП – София в частта, която искаше да спре встъпването на Терзиев преди окончателното произнасяне на магистратите. Пресцентърът на Васил Терзиев обяви, че той ще започне работа в понеделник.

Решението, което позволява на Терзиев да встъпи в длъжност като кмет на София, може да бъде обжалвано, гласи още прессъобщението. Открито заседание по делото ще бъде насрочено през следващата седмица, съобщава съдът.
Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова обясни наскоро пред БНР, че решението на съда по жалбата на Ваня Григорова може да отнеме времето до края на годината, макар посочените в закона срокове да са препоръчителни, а не задължителни.

Материалът ИЗВЪНРЕДНО: Съдът пусна Васил Терзиев да стане кмет на София е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ