8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

Изверг наръга бившата си, а след това сестра й в Разград

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Окръжна прокуратура – Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с опит за убийство на млада жена, извършен в условията на домашно насилие, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. Предстои към наказателна отговорност за престъплението да бъде привлечен 23-годишен мъж от Разград.

Освен това Е.С. ще бъде обвинен за причиняване на средна телесна повреда на малолетната й сестра. Той ще остане задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 21 декември 2023 година мъжът опитал умишлено да умъртви майката на детето си, с която били разделени от месеци, като й нанесъл прободни рани в тялото. По независещи от неговата воля обстоятелства деянието останало недовършено. Жената е настанена в болнично заведение в стабилно състояние.

Е.С. посегнал и на малолетната сестра на пострадалата, като успял да пореже дълбоко ръката й, срязвайки сухожилие.

Първоначално 23-годишният успял да се укрие. Открит е и задържан благодарение на адекватната и професионална работа на служителите на ОД на МВР – Търговище. Той е известен на органите на реда. Установено е, че потърпевшата млада жена и друг път била жертва на домашно насилие.

Наблюдаващият случая прокурор от Окръжната прокуратура, в унисон с политиката на Прокуратурата на Република България за нулева толерантност към всякакви прояви на домашно насилие, ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.С, допълват от обвинението.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ