България

Как да изберем правилния лаптоп, съвети от Plasico IT

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато говорим за технологии, две неща остават неизменни през годините, а именно прогресът и иновациите. Това важи с пълна сила за преносимите устройства – мобилни (смарт) телефони, лаптопи и таблети. При тях, поне в по-голямата си част, възможността за ъпгрейд е минимална, което налага смяната им. 

В тази статия ще ви подскажем кога е време да смените своето устройство и как точно да подберете ново и качествено такова сред огромното разнообразие както онлайн, така и във физическите магазини.

Лаптопи

Кога е време да сменим своя лаптоп

Простият отговор на този въпрос е “когато стане бавен”, но забавянето и намаляването на производителността на лаптопите може да се дължи и на други фактори. Добре е да изчерпате следните стъпки, за да сте сигурни, че е време за нов лаптоп:

  • Почистете го – невероятно е колко много пречи прахът, в комбинация с цигарен дим, на преносимите компютри. Получава се много устойчива сплав, която задръства охладителната система. Тогава той започва да грее, а когато грее, като предпазна мярка, забавя производителността си;
  • Профилактика на части – подменете и смажете вентилаторите, поставете специалната термална паста на процесора за по-добър топлообмен, огледайте и за прекъснати проводници и захранващи кабели;
  • Ъпгрейднете някои компоненти, като хард диска с SSD или RAM паметта.

Ако след по-горе изброените стъпки вашият компютър все още не отговаря на критериите ви за бързина и производителност, насочете се към нов модел.

Критерии за избор на нов лаптоп

Първото нещо, за което трябва да се замисли бъдещият купувач е за какво ще му служи новото устройство? В зависимост от отговора на този въпрос всеки голям и реномиран магазин за техника, като Plasico, ще ви даде голям избор от подходящи модели.

Проверка по рама

Ако устройството ще се използва у дома, или както вече е модерно да се каже домашен офис, то можете да се насочите към по-евтини и бюджетни модели. При такова приложение новата машина вероятно ще се нуждае от лицензирана операционна система, лицензиран офис пакет и прочие.

От друга страна, ако устройството ще се ползва от младеж, който копнее да играе най-новите игри, да се събира с приятели на гейминг вечер и да се забавляват, то лаптопът трябва да е с високи характеристики, а именно добра видеокарта, бързи изчислителни възможности – процесор, много RAM и добра охладителна система.

Накрая, но не на последно място, позаинтересувайте се от условията за изплащане, гаранция и застраховка на устройството или поне на отделни компоненти от него. Това ще ви спести голямо количество главоболия, ако настъпи проблем или непредвидено обстоятелство около новата ви покупка. Желаем ви успех!

Коментари

Коментара

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button