20.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Как да изчистите синусите си за секунди с пръсти

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Запушените синуси през зимата, както и запушеният нос, са често срещан проблем, който може да съсипе деня ви. Те обикновено са резултат от грип или настинка, или различни видове бактериални и вирусни инфекции. 
Като цяло лекарите лекуват тези проблеми с антибиотици, но поради многото странични ефекти, които имат тези хапчета, най-добре е да се отървете от блокираните синуси по естествен път. За щастие има много начини, по които можете сами да си помогнете.

Натиснете надолу веждите си.
За да облекчите задръстванията в гърдите и да изчистите запушените синуси, можете да опитате този прост трик. Поставете пръстите си от двете страни на веждите си и започнете да масажирате, като наклоните главата си напред.

Задръжте позицията за няколко секунди, след това преминете към средата на носа и задръжте още 2-3 секунди. Придвижете се към края на веждите си и прилагайте постоянен натиск, за да премахнете излишната слуз от синусите си и да получите необходимото облекчение.
Според популярния масажист Хедър Уибелс, този мини масаж ще изчисти цялата слуз от синусите ви. Тя препоръчва и друг трик – просто масажирайте страните на врата с размахващо движение с ръце, за да стимулирате движението на лимфата. 

Проверка по рама

Това ще създаде засмукване, което ще изчисти евентуалната уловена течност от синусите.
Ето още един страхотен масаж, който може да отблокира синусите ви – поставете езика си върху горното небце и натиснете точката между веждите (точка Интанг), след което задръжте за 20 секунди, за да изчистите синусите си.

Можете да опитате някой от тези три прости трика, за да отблокирате синусите си и никога повече да не страдате от този проблем./ и във Фейсбук
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ